Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

1. Egzistuoja „stebuklinga“ valanda (pavyzdžiui, 15 valanda antradieniais), kai galima rasti geriausias kainas

Tai pats didžiausias mitas iš visų. Lėktuvų bilietų kainos gali keistis kas dieną ir net kas minutę. Tai ypač aktualu dabar, kai vartotojai neretai gali 24 valandoms rezervuoti bilietą be baudos grąžinimo atveju.

Jeigu kažkas ketvirtadienį 11 valandą nusiperka pigiausią bilietą ir penktadienį 10 valandą jo atsisako, jis vėl grįžta į prekybą ir gali būti jūsų, jeigu jūs jo ieškosite dešimt po dešimtos. Tad jeigu norite gauti pigiausius bilietus, užsiregistruokite nemokamų pranešimų skiltyje ir ieškokite jų keletą kartų per dieną.

Nors tikra tiesa, kad jeigu skrendi antradienį arba trečiadienį, gausi mažiausias kainas, tačiau klysta tie, kurie mano, kad tik tomis dienomis galima rasti geriausius lėktuvų bilietų pasiūlymus. Tiesa, dauguma oro linijų paleidžia plačiai išreklamuotus išpardavimus antradienį, tačiau nereklamuojami pardavimai yra kur kas geresni, nes jie gali pasitaikyti bet kuriuo metu.

2. Paskutinės minutės bilietai visada yra patys brangiausi 

Paprastai tai tiesa, bet tikrai ne visada. Ypač keliaujant į užsienį kartais galima gauti dideles nuolaidas pačią paskutinę minutę. Ir netgi tos pačios dienos kelionei. Puiki vieta tokių kelionių paieškai yra Google.com/flights/explore. Tiesa, reikės šiek tiek palaukti, kol ši paslauga lietuviams bus prieinama visiškai, tačiau tikėtina, kad tai ilgai neužtruks.

3. Visos oro pervežimų bendrovės susilygina savo bilietų kainas

Tai tikrai ne tiesa. Dažnai viena oro pervežimų bendrovė siūlo šimtais pigesnius bilietus nei visos likusios.

4. Interneto amžiuje kelionių agentai išėję iš mados

Kelionių agentai turi savų triukų, apie kuriuos automatizuotos svetainės nėra net girdėjusios. Pavyzdys iš užjūrio: jeigu bilietai iš Niujorko į Sent Bartsą kainuoja 800 dolerių į abi puses, geras kelionių agentas parduos jums bilietą į Sent Martiną už 250 dolerių, o paskui pasiūlys pigų greitaeigį keltą į Sent Bartsą arba atskirą lėktuvo bilietą iš Sent Martino į Sent Bartsą daug sutaupant.

5. Negrąžinami bilietai visada yra negrąžinami

Be to, kad užsakytus bilietus per 24 valandas galima be baudų grąžinti (jeigu užsakymas pateiktas daugiau nei prieš 7 dienas iki išvykimo), negrąžintinus bilietus galima grąžinti tuo atveju, jeigu skrydis atšauktas arba stipriai atidėtas, arba oro linijos prieš išvykimą stipriai pakeičia skrydžių grafiką.

6. Jūs turite pirkti kelionę į abi puses arba pasilikti šeštadienio nakčiai, kad gautumėte geriausius pasiūlymus

Taip anksčiau buvo, bet dabar nebėra. Daugelis oro pervežimų bendrovių dabar parduoda bilietus į vieną pusę lygiai už pusę to, kiek mažiausiai kainuoja bilietas į abi puses.

7. Išvalius iš savo naršyklės slapukus (angl. Cookies) gali gauti mažiausias kainas

Niekas nematė svarių to įrodymų, tačiau iš esmės slapukų valymas tikrai situacijos tikrai nepagadins.

8. Vis dar taikomos nuolaidos vaikams, senjorams ir asmenims, turintiems vykti į artimo žmogaus laidotuves

Dauguma oro pervežimo bendrovių viso to atsisakė, o tos, kurios to dar nepadarė, minėtais atvejais siūlo juokingai mažas nuolaidas.

9. Kūdikiams tarptautinių skrydžių bilietai yra nemokami

Kūdikiai nemokamai skrenda vidaus ir „regioniniais“ (pavyzdžiui, tarp Vakarų Europos valstybių sostinių) maršrutais, tačiau ilgo nuotolio skrydžiuose jie dažniausiai „moka“ 10 procentų suaugusiam taikomos bilieto kainos. Tas pats galioja ir verslo klasės bilietų kainoms, tad 10 procentų gali virsti šimtais eurų.

10. Pakanka patikrinti vieną užsakymų svetainę

Nei viena bilietų užsakymo svetainė nepasiūlys jums visada pačių geriausių kainų. Ir nei viena jų neturi kai kurių oro linijų bendrovių bilietų. Jeigu būtų viena geriausius pasiūlymus teikianti svetainė, visų kitų šiame versle jau seniai nebūtų likę. Tas pats galioja tiems tinklalapiams, kurie tvirtina numatantys bilietų kainų kilimą ar kritimą.