13
Kitas

BALIS

Šiandien norime palyginti dvi populiarias, tačiau iš esmės labai skirtingas egzotinių kelionių kryptis – Maldyvus ir Balį. Ko galima tikėtis vienur ir kitur?

„Maldyvus ir Balį netgi kainų prasme lyginti gana sudėtinga. Maldyvuose yra vieni geriausių pasaulyje paplūdimio viešbučiai. Balis yra daugiau pažintinis bei žavus savo kultūra, nors atrasti čia egzotišką poilsį paplūdimyje taip pat galima. Kai žmonės ima galvoti – Maldyvai ar Balis, visų pirma turi suprasti, kad tai labai skirtingos poilsio vietos. Daugelis įsivaizduoja, jog Balyje yra žydra jūra ir baltas paplūdimys. Nieko panašaus. Balyje yra juodi paplūdimiai, tamsus vanduo, skardžiai su kvapą gniaužiančiomis panoramomis, palmės bei kalnuotos vietovės. Maldyvai – baltas blizgantis smėlis, skaidrus žydras vanduo, koraliniai rifai, įspūdingas povandeninis pasaulis ir tobulas poilsis. Tad sprendžiant, kur keliauti, visų pirma reikia paklausti savęs – kokių aš atostogų tikiuosi“,- sako egzotinių kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ vadovė Ingrida Navickaitė.

Ingridos nuomone, Balis labai gerai žinomas dėl savo puikios architektūros, stiliaus jausmo. „Paties gražiausio interjero viešbučiai ir vilos, kokius teko matyti, yra Balyje. Ir jeigu Maldyvai asocijuojasi su baltu smėliu ir nameliais ant vandens mažoje negyvenamoje salelėje, tai Balyje poilsis būtų ant skardžio su baseinu, šalia milžiniškų džiunglių. Maldyvuose gan mažai paprastų viešbučių, daugiau galima rinktis iš kokybiško asortimento ir itin prabangių. Politika labai paprasta - Maldyvuose neleidžiama statyti mažiau 3 žvaigždučių viešbučių, norima išlaikyti bendrą salynų kurortų lygį. O tuo tarpu Balyje apstu įvairių viešbučių, bet maža įdomi detalė - viešbučiai negali būti aukštesni nei palmės, kad visur būtų vienodas aukštingumas ir dideli pastatai nedarkytų nuostabaus salos horizonto“,- pasakoja kelionių dizainerė.

13
Kitas

BALIS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)