Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Dokumente esą yra išdėstytos išsamios instrukcijos, turinčios padėti ministerijos pareigūnams išvengti vadinamųjų „medaus spąstų“ - klastingų operacijų, kurių metų aukštas pareigas užimantys asmenys yra įviliojami į sekso pinkles, o lytinių santykių metu surinkta garsine ir vaizdinė medžiaga pasitelkiama šantažui. Panašių operacijų aukoms paprastai grasinama kompromituojančios informacijos paviešinimu (jos turinys bei pobūdis neretai, priklausomai nuo situacijos ir konkretaus atvejo, skiriasi), o praktikoje plano autoriai paprastai gauna skirtingą naudą iš susiklosčiusios situacijos - tai gali būti tiek finansiniai ištekliai, tiek valstybinių paslapčių atskleidimas, tiek slaptų dokumentų paviešinimas, tiek kito pobūdžio „išpirka“.

Šiuo konkrečiu atveju buvo kalbama apie galimą patekimą į Rusijos Federalinės saugumo tarnybos tinklą, o Kinijos atveju - apie papildomų pajėgų įvairaus plauko šnipinėjimui - nuo pramoninio iki karinio - pasitelkimą.

Tiesa, pasak „The Sunday Times“ paskelbtos informacijos, minėtas dokumentas neapsiriboja vien susilaikymo nuo įtartinų lytinių santykių instrukcijomis. Kaip teigia britų leidinys, Didžiosios Britanijos Gynybos ministerijos darbuotojai čia taip pat raginami susilaikyti nuo bet kokių su įstatymais galimai prasilenkiančių veiksmų tam, kad tiek Rusijos, tiek Kinijos specialiosios tarnybos (o galimai - ir verslo sektoriaus atstovai) neturėtų jokio preteksto užsiimti užsienyje viešinčių ministerijos tarnautojų šantažu, o juo labiau - išgauti iš jų svarbią - ir labai tikėtina, su Didžiosios Britanijos saugumu susijusią - informaciją.

Paskutiniais duomenimis, šią „The Sunday Times“ skelbtą informaciją Didžiosios Britanijos Gynybos ministerijos atstovai komentuoti atsisakė.