Vienas tokių – plaukų stilistas Valerij Gigevič, kuris prisipažįsta retai būnantis Lietuvoje vien dėl to, kad negali atsispirti užsienio šalių siūlomoms ekstremalioms pramogoms. Ypač – slidinėjimui snieglente.

Plaukų stilistas slidinėjimu užsiima apie 4 metus. Kaip ir daugelį, ekstremaliam sportui jį pastūmėjo draugai, tačiau dabar būtent jis yra tas žmogus, kuris organizuoja išvykas draugams ir kolegoms.

„Slidinėjimas mane sužavėjo savo ekstremalumu – labai mėgstu adrenaliną bei iššūkius. Patekimas į tau svetimą – ekstremalią – situaciją yra be galo įdomi patirtis, kai pamatai save iš šono – kaip tu elgiesi, reaguoji tokiose situacijose. Be to, ekstremalių situacijų dėka, supranti, koks trapus ir svarbus yra gyvenimas. Pradedi vertinti kiekvieną akimirką, praleistą su šeima, draugais, darbe, kūryboje“, – sako V. Gigevič.

Vyras užsienio slidinėjimo kurortus renkasi ne tik dėl ekstremalių trasų, bet ir dėl kitų privalumų: kalnuose nesunku pabėgti nuo galvoje besisukančių minčių, visada vyrauja puiki nuotaika, o jei šalia geri draugai – „geriau ir būti negali“.

Besiruošiantiems slidinėti užsienio kurortuose, V. Gigevič negaili patarimų:

1. Būkite fiziškai pasiruošę: prieš stojant ant slidžių ar snieglentės, raumenys turi būti tvirti ir įsitempę, todėl reikėtų ne tik prieš lipant ant kalno padaryti mankštą, bet ir iš anksto pasirūpinti savo fizine forma – aktyvioms pramogoms pradėti ruoštis derėtų dar gerokai prieš kelionę;

2. Pasirūpinti inventoriumi: V. Gigevič visada vežasi savo inventorių, tačiau nuramina, kad kurortuose jį išsinuomoti yra puikios sąlygos. Tereikia žinoti, kuo būtent norima čiuožti – slidėmis ar snieglente;

3. Iš anksto ieškoti apgyvendinimo: taip ne tik būsite garantuoti, kad gyvensite norimoje vietoje, bet ir sutaupysite – nakvynės ieškant paskutinę minutę, kambariai gali būti ne tik labai brangūs, bet ir visi užimti;

4. Gyvenkite prie pat slidinėjimo trasų: patikėkite, po ekstremalaus slidinėjimo būsite taip nuvargę, kad mažiausiai norėsis sukti galvą, kaip pasiekti nakvynės vietą;

5. Pasinaudokite papildomomis pramogomis: kurortiniuose miesteliuose dažnai vyksta įvairios šventės ir atrakcijos – nepraleiskite progos pasilinksminti.

Šiuo metu viena populiariausių slidininkų krypčių – Miunchenas, iš kurio nesunkiai galima pasiekti kelis Europos slidininkų pamiltus kurortus.

Garmišas-Partenkirchenas – tai žymiausias Vokietijos žiemos sporto kurortas, kuriame slidinėjimo šlaitų – daugiau nei 60 km. Kurorte slidinėjimu galima mėgautis nuo lapkričio iki gegužės, šlaitai gerai parengti ne tik pradedantiesiems, bet ir pažengusiesiems, džiugins moderni kėlimo įranga bei jaukios trobelės. Vokietijos kurortas traukia ne tik trasų įvairove, bet ir savo nepaliesta gamta, gyvybingumu ir Bavarijos žavesiu, kurį nesunku įvertinti pasileidus į kelionę pėsčiomis sniegu padengtais takais laukinėje gamtoje, pakeliui pamaitinant elnius, pereinant ledu padengtą Partnacho tarpeklį.

Sniego gausa ir žiemos ilgumu išsiskiria kurortas Kicbiūhelis (Tirolis, Austrija). Kicbiūhelio slidinėjimo regione yra 60 profesionaliai prižiūrimų, visų sudėtingumo lygių nuokalnių, kurių bendras ilgis – 170 km. Iššūkius mėgstantiems slidininkams skirtos gilaus sniego nuokalnės, gūbrinio (akrobatinio) slidinėjimo ir raižymo šlaitai. Žiemą čia atvira įspūdingiausia trasa pasaulyje – „Streif“ bei daugelis kitų trasų. Visomis trasomis Kicbiūhelyje ir aplink jį galima naudotis nemokamai. Kurorte be sporto vyksta ir daugybė kitų renginių, suteikiančių miestui patrauklios žiemos kelionių vietos vardą.

Norintys tobulinti ne tik slidinėjimo įgūdžius, bet ir kūną, renkasi Cilertalį (Tirolis, Austrija). Cilertalio slėnyje per žiemos atostogas siūloma ideali programa kūnui sustiprinti. Slėnyje yra plačių nuokalnių, raižymo šlaitų ir „charakiris“ – nuotykiai stačiausiame Austrijos šlaite. Šio kurorto lankytojų laukia ne tik kvapą gniaužiantys unikalaus kalnų pasaulio vaizdai, bet ir kulinariniai šedevrai trobelėse.

Nesvarbu, ar tai būtų aukščiausio lygio kulinarija, ar aukštos kokybės tiroliečų virtuvė, Cilertalio restoranų savininkai be galo daug dėmesio skiria produktų šviežumui ir kilmei, naudoja sezoninius ir sveikus produktus. Čia įrengta daugybė privačių ir viešų sveikatingumo centrų bei SPA oazių, kurios garantuos atpalaiduojančius masažus po slidinėjimo arba vietoje jo.

Minėtus kurortus nesunkiai pasiekti galima skrendant oro linijų bendrovės „Air Lituanica“ vos 2 val. trukmės skrydžiu į Miuncheną. Iš Miuncheno oro uosto į populiariausias vietas Alpėse kursuoja maršrutiniai autobusai, kurie nuveža keleivius greičiau nei per dvi valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)