Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Vienas iš jų - tai Arekipa, miestas Peru pietuose, antras pagal svarbą po sostinės Limos. Miestas yra Arekipos regiono ir Arekipos provincijos sostinė, tad su juo puikiai išvystytas susisiekimas ir pasiekti jį iš daugumos Peru taškų - itin nesunku, juolab, kad per Arekipą driekiasi žymusis Panamerikos plentas.

Arekipos miestas išsidėstęs ugnikalnio El Misti papėdėje. Nors virš jūros lygio miestas iškilęs 2 380 metrų, kaip ir didžioji dauguma šalies gyvenviečių, jis pakankamai tankiai apgyvendintas - pagal 2005 m. statistiką čia glaudėsi apie 860 tūkst gyventojų. Mieste veikia ir du universitetai - Universidad Nacional de San Agustín de Arequipa, įkurtas 1828 metais ir Universidad Católica de Santa María, įkurtas 1961 m.

Miestas buvo įkurtas 1540 m. rugpjūčio 15 d. Garsiju Manueliu de Karbajaliu (Garcí Manuel de Carbajal), ispanų konkistadoro Fransisko Pisaro (Francisco Pizarro) emisaru. Metais vėliau, Ispanijos karalius Karolis V suteikė Arekipai miesto teises.

2000 m. Arekipos senamiestis įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašus. Jam būdingi kolonijinio laikotarpio pastatai, pastatyti iš medžiagos, vadinamos sillar (baltos spalvos vulkaninės uolienos). Būdinga ispaniško ir andalūzietiško stiliaus architektūra. Svarbiausi objektai: XVI a. Šv. Katalinos vienuolynas, XVII a. Goyeneche rūmai, barokinis Casa del Moral, katedra, eilė kolonijinių laikų bažnyčių ir kitų pastatų.