Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Šiaurinis jo taškas apytiksliai sutampa su Espirito Santo, o tęsiasi jis iki pat Santa Katarinos pietuose. Kartais Sera do Marui priskiriami ir Sera Žeralo kalnai Pietų Rio Grandėje.

Vietomis kalnagūbris leidžiasi tiesiai į jūrą ir sudaro priekrantės salas (žymiausia jų Iljabela, tačiau pačiam Sera do Marui priskiriamos ir kitos salos skirtingose Atlanto vandenyno pakrantės ruožuose). Būdingas kalnagūbrio aukštis – 500–1300 m, o aukščiausia vieta siekia 2255 m.

Būtent čia plyti garsusis Kaledonijos kalnas - jis taip pat yra Sera do Maro dalis. Pagal geologinę sandarą didžiaja savo dalimi Jūros kalnagūbris sudarytas daugiausia iš 60 mln. metų senumo kristalinių uolienų.

Sera do Maro šlaitai apaugę drėgnaisiais tropiniais miškais (vadinamieji Atlanto miškai), tačiau amžių bėgyje didelė jų dalis iškirsta. Išlikę masyvai įtraukti į nacionalinius parkus, rezervatus. Regione esančios 25 saugomos teritorijos (iš viso 470 000 ha) yra įtrauktos į pasaulio paveldo objektų sąrašą kaip Atlanto miškų pietryčių rezervatai.