Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Ir nors darosi vis šalčiau, dėl ko vis labiau norisi likti viduje, spalvingasis ruduo ne vieną mūsų vilioja į lauką. Štai keletas Europos miestų, kuriuose vertėtų aplankyti rudenį.

Liubliana (Slovėnija)
Ljubjana, Slovėnija

Kaip teigia vietos gyventojas Marko Orelis, ruduo yra būtent tas metų laikas, kai reikia lankytis Liublianoje.

Liubliana rudenį atrodo stebuklingai. Kadangi mieste gausu parkų, rudenį Liubliana tampa gamtos kurortu. Įvairių spalvų spektras, šviečianti rudens saulė ir senų pastatų šešėliai – visa tai ir dar daugiau sukuria svajingą atmosferą, kurios praleisti negalima“, – įsitikinęs miesto gyventojas.

Ciurichas (Šveicarija)
Ciurichas, Šveicarija

Rudenį Ciuriche atsiranda nemažai prekystalių, kur galima įsigyti skrudintų riešutų.

„Kai tik oras atvėsta, pastebiu visur išdygstančius „Marroni“ prekystalius. Aš dievinu šiuos skrudintus kaštonus“, – sako vietos gyventoja Sabine.

Vienas mėgstamiausių Ženevos gyventojų patiekalų rudens sezonu yra sūrio fondiu. Vietos gyventoja Sylvie visiems siūlo užsukti jo paragauti į „Bateau-Lavoir“!
Ženeva

Kitas gardus patiekalas vėsią rudens dieną – puodelis karšto šokolado.

Sofijos gyventoja Denica rekomenduoja užsukti į šiame mieste esančią užeigą „Coffee House“, tikindama, kad tai „mėgstamiausia vieta, kur galima pasimėgauti karštu šokoladu! Neturiu supratimo, kaip jie jį gamina, tačiau jie tikrai žino, kaip priversti mane čia sugrįžti“.
Sofija, Bulgarija
Suanji miškas (pranc. Foret de Soignes) Briuselio pakraštyje – puiki vieta pasivaikščiojimams. Čia, kaip niekur kitur, turėsite puikią galimybę pasimėgauti žavingomis rudens spalvomis!
Briuselis, Belgija

Vietos gyventoja Ianthe pasakoja: „Galima mėgautis šiuo mišku vaikštinėjant, važiuojant dviračiu ar jojant žirgu. Čia gyvena įvairūs žinduoliai (šikšnosparniai, elniai), ropliai ir paukščiai. Taip pat čia rasite augalų, medžių ir keleto rūšių gėlių bei grybų“.