Skandolos krantai yra vieninteliai Europos krantai, kurie įtraukti į UNESCO paveldo sąrašą kartu su Džirolatos įlanka, Porto įlanka ir Piana Kalančesu. Skandola į UNESCO paveldo sąrašą įtraukta 1983 m.

Po rezervatą uždrausta vaikščioti, tik šalia galima pasiplaukioti valtimi. Vakariausia Skandolos vieta yra Gargalio sala. Rezervato plotas yra 20 kvadratinių kilometrų, tačiau UNESCO Pasaulio paveldu paskelbtos vietovės apimamas plotas yra 120 kvadratinių kilometrų.

Geologiškai Skandola atsirado dėl stipraus ugnikalnio poveikio būdingo permo laikotarpiu. Skandolos augmeniją sudaro apie 600 rūšių, iš kurių 34 yra būdingos šiai vietovei, o 450 rūšių yra dumbliai, kurie vandenyje sudaro Biologinę įvairovę. Kai kurias rūšis galima rasti tik šioje Korsikos vietovėje.

Skandolos gyvūnija - taip pat gausi. Čia aptinkamos 125 žuvų rūšys ir daugybė bestuburių gyvūnų. Yra ir apie 230 paukščių rūšių, tarp jų erelis žuvininkas, pilkasis audrapaukštis ir Europos kuoduotasis kormoranas.

Dar prieš kelerius metus tai buvo viena iš paskutiniųjų Viduržemio jūros ruonių vienuolių kolonijų. Tiesa, dabar čia ji yra gana negausi, tačiau viltys atgaivinti seniai išnykusias šios rūšies populiacijas kitose regiono vietose pamažu įgauna vis stipresnį pagrindą. Dabartinis Skandolos apsaugos ženklas yra erelis žuvininkas.