Tiek vieniems, tiek kitiems, jau taip pat tradiciją tapusią dovaną paruošė Vokietijos oro vežėjas „Lufthansa“, jau devintus metus iš eilės be jokių išlygų nepamirštantis apie žymiąją Bavarijos žemės šventę. Nuo šio pirmadienio specialius skrydžius pradėjo tolimojo susisiekimo avialinijų lėktuvai, o jau netrukus specialiomis Oktoberfesto uniformomis „Lufthansa“ personalas nudžiugins ir keliaujančius į Miuncheną iš įvairių oro uostų Europoje.

Pastarasis sprendimas - tam tikra naujovė, kadangi iki šiol „Trachten“ įgula aptarnaudavo tik „ilguosius“ tarpkontinentinius skrydžius - pavyzdžiui, iš San Francisko į Miuncheną arba vykstančius ta pačia kryptimi iš San Francisko, taip pat Honkongo, Šarlotės bei Tokijo. Tuo tarpu šiemet bavariškasis „Grüß Gott“ pasveikinimas skambės ir reisuose iš Lijono, Zagrebo, Zadaro, Kopenhagos, Bremeno ir Ženevos.

Kas trejus metus besikeičiantis tradicinis Oktoberfesto įgulos uniformos komplektas šiemet „Lufthansos“ skrydžiuose atrodys kaip visada „tradiciškai-bavariškai“ ir pagal oro linijų bendrovės sumanymą, keleivius ne tiek stebins, kiek džiugins, garantuodamas pozityvių emocijų užtaisą dar prieš nusileidžiant Miuncheno oro uoste. Merginoms skirtose uniformose šiemet dominuos geltona spalva, o atitinkamą akcentą užtikrins mėlynas gėlėtas dekoras, tuo tarpu vyrų uniformos bus padabintos oda ir turės tradicinį bavarišką „Lederhosenų“ (odinių kelnių) akcentą.

Jeigu norite patekti į šiumetinės Oktoberfesto šventės sūkurį vos įlipę į lėktuvą, žinokite, kad artimiausią mėnesį minėtieji ypatingieji reisai vyks šiomis dienomis:

Ilgojo nuotolio skrydžiai:

- Rugsėjo 24 d. - San Paulas-Miunchenas

- Spalio 4 d. - Meksikas-Miunchenas

Skrydžiai iš Europos:

- Rugsėjo 20 d. Lijonas-Miunchenas

- Rugsėjo 20 d. Kopenhaga-Miunchenas

- Rugsėjo 21 d. Zagrebas-Miunchenas

- Rugsėjo 21 d. Bremenas-Miunchenas

- Spalio 5 d. Zadaras - Miunchenas

- Spalio 5 d. Ženeva - Miunchenas