Taip pat skaitykite: Lietuvos oro uostų gidas

Taigi, kokie dar į lėktuvą „traukiami“ daiktai nugulė iš lūpų į lūpas keliaujančiose oro uostų darbuotojų istorijose, tapę pagrindiniais jų personažais?

Reti paukščiai

Tam tikra prasme, vienas iš didžiausių pavojų tarptautinės aviacijos saugumui – gyvūnai. Robertas Kusakas (Robert Cusack) (49 metai) buvo sustabdytas Los Andželo oro uoste 2002 metais, kai keturi itin reti paukščiai paspruko iš jo rankinės ir pradėjo sklaidytis po visą oro uosto terminalą. Kuomet vyras buvo paklaustas, kaip tai atsitiko, jis tik atsakė: „Nieko keisto, aš turiu dvi beždžionėles savo kelnėse“. Beždžionėlės buvo ištrauktos iš jo apatinių drabužių, o jų savininkas buvo nuteistas kalėti pusę metų.

Chameleonas

Vienai septyniolikmetei 2002 metų liepos mėnesį pavyko nukeliauti iš Dubajaus iki pat Mančesterio su chameleonu ant galvos. Ji mėgino nelegaliai įvežti chameleoną į Didžiąją Britaniją apsimetant, jog šis yra jos kepurė. Įdomiausia, kad apsauga pamatė šią suktybę tik po to, kai gausybė kitų keleivių pradėjo fotografuoti šios merginos galvos apdangalą.

Vienas iš liudininkų sakė: „Iš pradžių maniau, kad tai plastikinė imitacija, tačiau vėliau mačiau, kaip jis iškišo liežuvį. Negalėjau patikėti, kad ji tikrai keliavo lėktuvu su chameleonu ant galvos“.

Įtvarai, pilni narkotikų

Narkotikai yra viena iš didžiausių problemų oro uosto apsaugai, nes nusikaltėliai ir toliau išranda įspūdingai kūrybiškus būdus, kaip likti nesučiuptiems. Kai kurie iš tokių „išradėjų“ yra bandę narkotikus supakuoti į įtvarus ir užpakuoti jas kaip kalėdines dovanas, o štai Getviko oro uoste 2003 metais viena moteris buvo sulaikyta už tai, kad jos vibratoriaus baterijos skyrelyje buvo rastas sumaniai įdėtas maišelis hašišo. Ji manė, kad apsaugos darbuotojai pernelyg gėdysis, kad atidarytų jos pikantišką žaisliuką.

Daržovės su narkotikų įdaru

Heathrow oro uoste buvo pagautas Afrikos princas, kuris bandė į lėktuvą įsinešti 163 tūkstančių svarų vertės kokaino, kuris buvo sudėtas į išpjaustytus svogūnus.

Amerikoje vienas meksikietis 2006 metais buvo sulaikytas, kai rentgeno aparatas užfiksavo, kad vyras savo sunkvežimyje vežasi net 16 didelių pakuočių, kurios buvo labai kruopščiai paslėptos transporto priemonėje. Nors pareigūnai tikėjosi rasti gausybę narkotikų, atidarę dėžes jie tepamatė 40 kilogramų sūrio.

Žmogaus akys

Dar oro uoste buvo rasta krabų, tarantulų, tačiau pats keisčiausias radinys buvo užfiksuotas 2007 metais Stanstedo oro uoste, kuomet apsaugos darbuotojas pas vyrą rado 10 tikrų akių, kurios buvo sudėtos į džemo skardinę. Po šio įvykio pradėto ikiteisminio tyrimo detalės taip ir nebuvo paviešintos, tad belieka tik spėlioti, kokiu tikslu šiuos žmogaus organus buvo tikimasi išgabenti iš Jungtinės Karalystės.