Šiais metais kaip niekada išsiplėtęs nowJapan pateikia malonių naujienų savo lankytojams. Vietoje tradiciškai rengiamo vieno aktyvaus, nuo šiol organizatoriai siūlo du unikalius ir savitus savaitgalius. Plečiasi ir festivalio geografija – nuo šiol renginiais galės džiaugtis ne tik Vilniaus ir Kauno, bet ir Klaipėdos bei Alytaus žiūrovai.

Rugsėjo 13-14 dienos skirtos Japonijos populiariajai kultūrai. Renginiai vyks Vilniaus LITEXPO parodų rūmuose. Čia populiariąją japonų kultūrą atstovaus neatsiejama nowJapan dalimi tapę fantastiški kostiuminio fenomeno Cosplay personažai bei jų atlikėjai, šiuolaikinę muziką ir menines parodas pristatantys kūrėjai.

Taip pat organizatoriai festivalio metu suteiks galimybę pasinerti į naująsias technologijas ir išbandyti naujausius technologinius žaislus, stebėti robotų kovas ar susirungti prie daugeliui sentimentus keliančių konsolinių žaidimų stendų.

Greta populiariosios kultūros, šiais metais išsiplėtęs nowJapan rugsėjo 20 – 21 dienomis kviečia į Nacionalinę dailės galeriją kur lankytojai galės susipažinti su dar neregėtą Japoniją. Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos alternatyvią Japonijos šokio bei muzikos sceną atstovaujantys atlikėjai, vyks filmų peržiūros, parodos, atviros diskusijos. Neregėta Japonija - tūkstantmetės tradicijos ir XXI amžiaus kultūra vienintelį kartą metuose.

nowJapan nepamiršta savo svečių ir savaitės viduryje. Rugsėjo 15-19 dienomis festivalio tinklelis užpildytas kvapą gniaužiančiais ir unikaliais atlikėjų iš Japonijos pasirodymais didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Lankytojai festivalio scenoje galės išvysti Japonijos Bjork tituluojamą Dream-Pop atlikėją Cuushe, Lietuvą įsimylėjusią džiazo atlikėją YeYe su grupe, bei festivalio pažibą, visame pasaulyje savo judesio filosofiją pristatančią šokėją, choreografę ir videografę - Kaori Ito.

Rugsėjo 13-21 d. – tai savaitė, kuomet ypatingi Japonijos talentai bei šios šalies tradicijos atvyksta į Lietuvą ir kviečia visus pasinerti į dar neregėtą Japoniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)