Cathay Pacific Airways“ skrydžių palydovų sąjunga naujienų agentūrai AFP teigė, jog keleivius aptarnaujančios moterys skundžiasi, kad baltos palaidinės yra pernelyg trumpos, o raudonos spalvos sijonai – pernelyg siauri, todėl dažnai tenka jaustis nepatogiai.

„Jos nerimauja dėl to, kad uniforma yra per trumpa“, - teigia sąjungos pirmininkas Julianas Yau ir pridūrė, jog tai gali paskatinti seksualinį priekabiavimą.

Jis teigė, kad uniforma stiuardesės skundžiasi nuo pat jos įvedimo 2011 metais, esą dėl trumpos palaidinės pasilenkus apnuoginamas pilvas.

„Uniforma reprezentuoja kompaniją ir su ja įgulos nariai turėtų jaustis patogiai bei pasitikinčiai“, - aiškino J. Yau. Sąjungos pirmininko teigimu, stiuardesės neprašo visiškai pakeisti uniformos, tačiau tik nori ilgesnių palaidinių ir kiek platesnių sijonų.

„Mes labai tikimės, kad „Cathay“ kažko imsis“, - vylėsi J. Yau.

KinijosLygių galimybių komisijos“ vasario mėnesį atliktas tyrimas parodė, kad 27 procentai Honkongo stiuardesių per pastaruosius dvylika mėnesių skrydžių metu patyrė seksualinį priekabiavimą. 86 procentai iš 392 tyrimo dalyvių, prisipažinusių dėl patirto seksualinio priekabiavimo, buvo moterys.

Anot tyrimo, prie priekabiavimo buvo priskiriamas „glostymas, lietimas, bučiavimas ar žnaibymas“ arba „seksualūs žvilgsniai“, taip pat „seksualinio pobūdžio juokeliai ir prašymai suteikti seksualines paslaugas“.

„Mes netoleruojama jokių priekabiavimo formų ir į seksualinio priekabiavimo klausimą žiūrime rimtai, - „Cathay Pacific“ teigė anglų kalba leidžiamam dienraščiui „South China Morning Post“. - Darbuotojams mielai pakeisime uniformą bet kuriuo metu, jeigu jie mano, kad netinka jos dydis“.