Taip pat išvysite stebuklingąją platformą „9 ir ¾“, esančią Kings Cross geležinkelio stotyje - būtent joje prasidėjo mažojo Hario kelionė į burtų ir kerėjimo mokyklą Hogvartse.

Hario Poterio pėdomis Londone

Hario Poterio nuotykiai prasidėjo Londone. Atvykus į šį dažnai rūko apgaubtą miestą apžvalginės ekskursijos metu, be didžiųjų įžymybių pamatysite Piccadilly Circus aikštę, kur Haris su geriausias draugais Hermiona ir Ronu vos nepapuolė po dviaukščiu Londono autobusu. Pasigrožėsite „Tūkstantmečio“ ir Lambeth tiltais, bei „Vestminsterio“ metro stotimi – viena pagrindinių Hario Poterio kelionės vietų. Vakare Londoną apžvelgti galėsite pasikėlę Londono akimi.

Čia išvysite ir stebuklingąją platformą „9 ir ¾“, esančią Kings Cross geležinkelio stotyje, iš kur prasidėjo Hario Poterio kelionė į Hogvartsą.

Taip pat galėsite stebėtis Roberto Ripley keistenybių muziejuje. Tai – Roberto Ripley įkurtas unikalus, nepaprastas muziejus, kuriame galima išvysti neįprastų eksponatų: įrangą vampyrų medžioklei, Svarovskio kristalais nusagstytą Mini Cooper automobilį, žmogaus biustą su pačia ilgiausia pasaulyje nosimi, koridorių-iliuzoną, kuriame sukuriamas jausmas lyg apsiverstum aukštyn kojomis. Burtai, ne kitaip!

Hogvartso mokyklos slėpiniai

Toliau keliausite į įstabią Oksfordo grafystę, kur Haris Poteris išvyko mokytis kerų ir magijos. Oksfordo universitete, o ypač Christ Church College, buvo filmuojamos Hogvartso mokyklos scenos. Čia viskas, kaip matėte filme: ir ilgieji mediniai stalai, prie kurių vakarienės susėsdavo burtininkų mokyklos mokiniai, ir indai, iš kurių valgė filmo herojai, ir aikštelė, kurioje mokiniai varžėsi žaisdami Kvidičą.

Čia yra ir Duke Humfrey's Library ir Bodleian Library bibliotekos, filmuotos kaip Hogvartso burtų mokyklos biblioteka, kurioje dažnai lankėsi Hermiona, Ronas ir Haris, bandydami perprasti burtų paslaptis.

Warner Brothers kino filmų studijoje 

Bene didžiausią įspūdį Hario Poterio gerbėjams palieka apsilankymas Warner Brothers kino studijoje, kuri pasibaigus filmavimui 2011 metais buvo pertvarkyta į teminį parką.

Jūsų laukia apie 3 val. truksianti ekskursija „Making of Harry Potter“ („Kaip buvo filmuojamas Haris Poteris“). Turo metu sužinosite apie aktorius bei filmavimo grupės dalyvius, o pamatę filmavimo aikšteles, pasijausite tarsi kino filme – čia ir herojų kostiumai, filme nematomi įrengimai, ir mechanizmai.

Taip pat pamatysite mylimiausias scenas ir eksponatus iš filmų, sužinosite, kaip kuriami specialieji efektai ir kitas paslaptis. Parke pamatysite Didžiąją salę, Dumbldoro kabinetą, eksponatus iš filmo, pavyzdžiui, Hario šluotą Nimbus 2000 bei Hagrido motociklą, Vyzlių šeimos namą, kuriame virbalai mezga patys, o lygintuvas lygina pats.

Labiausiai kvapą gniaužia 24 kartus sumažintas Hogvartso pilies modelis, sukurtas pirmajai filmo daliai „Haris Poteris ir išminties akmuo“. Galėsite „pasivažinėti“ skraidančia mašina arba „pralėkti“ ant šluotos virš Tauerio...

Tikintys stebuklais ir išsiilgę burtų į kelionę leidžiasi jau birželio 28 d. Kelionei galioja 2 + 1 akcija - vykstant 2 suaugusiems, vaikas keliauja nemokamai. Poilsiautojai iki 12 m. taip pat gauna jaunojo keliautojo rinkinį, kuriame spalvojimo knyga su pieštukais ir sveiki užkandžiai.

Daugiau informacijos rasite čia.