Didelės, klestinčios Londono turgavietės, tokios kaip Portobello, yra tiesiog idealus pasirinkimas, jei norite praleisti visą dieną, beieškant subtilaus pirkinio ir ar tiesiog mėgaujantis egzotiškais kvapais, vaizdais bei šurmuliu. Greenwich turguje rasite puikių dovanų ar vietinių dizainerių rūbų; Camden turgus – tikras neformalų rojus Londone, tačiau, jei jus vilioja maisto produktai ar greiti užkandžiai – vienareikšmiškai geriausias pasirinkimas yra Borough turgus! Jei vis dar nespėjote atrasti Londono turgaviečių žavesio ir nežinote nuo ko pradėti, siūlome susipažinti su pačiais lankomiausiais ir įdomiausiais turgumis mieste.

Borough turgus

Atraskite gurmanų rojų Londone! Šiame turgelyje rasite įvairiausių maisto prekių – pradedant nuo šviežių vaisių ir daržovių, iki mėsos produktų ir pikantiškiausių prieskonių ar įvairiausių užkandžių. Užsukę į mėsos paviljoną rasite sūdytų bei rūkytų lašinukų, kumpelių bei kitų gardžių ir dūmo kvapo prisigėrusių mėsos gaminių. Taip pat galėsite pasimėgauti šviežiai keptomis bandelėmis ar duona bei įvairių rūšių sūriais. Visiems, kuriems rūpi maisto kokybė ir produktų kilmė, siūlau užsukti ir įsigyti šviežių maisto prekių Borough turgavietėje. Turgus yra žinomas kaip vienas seniausių Londono maisto turgų, jau nuo seno garsėjantis britų ir tarptautinių ūkininkų maisto produktais.


Kur: Southwark Street, Bankside, London SE1 1TJ

Turgus dirba: IV 11:00 – 17:00, V 12:00 – 18:00, VI 9:00 – 16:00

Geriausias laikas apsilankyti – ankstyvas šeštadienio rytas.

Metro: London Bridge

Camden turgus

Šiaurės vakarų Londone esanti Camden turgavietė – tai unikali Londono vieta, garsi ne tik turgumi, bet ir savo išskirtiniais barais bei aplinka. Pats turgus tikrai gerai žinomas visiems, ekstravagantiško stiliaus mėgėjams, jame sutelpa visų subkultūrų apdarai ir aksesuarai, įspūdingos, akį rėžiančios parduotuvės taip pat tatuiruočių, auskarų vėrimo ir grožio salonai.
Vis tik dera paminėti, jog šiame turguje savo stiliaus rūbus ras ne tik roko ar panko gerbėjai, siūlomų prekių asortimentas labai platus: nuo dizainerio drabužių ir aksesuarų iki vienkartinių meno kūrinių, maisto, baldų ir dar daugiau. Turgus yra gausiai lankomas turistų ir vietos gyventojų.

Kur: Camden Lock Place, Camden Town, Chalk Farm Road, London NW1 8AF

Turgus dirba: kasdien nuo 10.00 iki 18.00

Geriausia diena apsilankyti – sekmadienis.

Metro: Camden Town

Columbia Road Flowers turgus

Be galo spalvingas turgelis, šurmuliuojantis kiekvieną sekmadienį Londono rytų rajone, kviečia apsilankyti kiekvieną, bent kiek besidomintį sodininkyste. Columbia Road Flowers turguje rasite begalę įvairiausių augalų, galėsite įsigyti gėlių svogūnėlių, krūmų, medžių sodinukų, vazoninių gėlių ir pan. Net ir tie, kurie neplanuoja užsiimti sodininkyste, maloniai kviečiami paprasčiausiai pasigrožėti gėlėmis ir spalvų gama – gal susigundysite įsigyti bent mažutį sodinuką.

Kur: Columbia Road, Tower Hamlets, London E2 7RG

Turgus dirba: VII nuo 8.00 iki 14.00 val.

Metro: Bethnal Green

Covent Garden turgus

Įsikūręs ikoniškų pastatų apsuptyje, Covent Garden turgus įtrauks jus ne tik gatvės atlikėjų pasirodymais, tačiau ir savo prekių pasiūla: antikvariniais dirbiniais, įvairiausiais suvenyrais ir papuošalais, rankų darbo gaminiais bei smulkiais niekučiais, kurie puikiai tiks kaip dovana draugui ar draugei. Turgelis nėra labai didelis, tačiau jei norite smagiai praleisti popietę, Covent Garden turgus tam tikrai puikiai tiks. Pavaikštinėję ir įsigiję norimų prekių, galėsite atsipūsti vienoje iš jaukių Covent Gardeno lauko kavinukių, pasimėgauti taure vyno ir stebėti gatvės muzikantų pasirodymus. Rajonas garsėja stilingomis parduotuvėmis, barais, restoranais, teatrais bei Karališkaisiais operos ir baleto rūmais.

Kur: Covent Garden Piazza, Covent Garden, London WC2E 8RF

Turgus dirba: I-III ir V-VI 10.00 – 19.00, IV iki 20.00, VII 11.00 – 18.00

Metro: Covent Garden

Portobello Road turgus

Garsiajame Notting Hill‘o rajone įsikūręs Portobello sendaikčių turgus gyvuoja jau nuo 1800-tųjų, tačiau gerai žinomas tapo tik nuo 1950-tųjų metų pradžios ir būtent dėl savo antikvarinių dirbinių pasiūlos.

Šiuo metu turgelis kviečia lankytojus įsigyti maisto prekių, dizainerių rūbų, muzikos instrumentų ir, žinoma, antikvarų. Jame rasite senovinių baldų, sidabro gaminių, indų, medalių, monetų. Turgus traukia kolekcionierius ir vertingų senienų ieškotojus iš viso pasaulio, taigi, jei jūs – vienas iš jų, privalote čia užsukti. Beveik tris kilometrus besidriekiančioje Portobello Road gatvėje rasite antikvarų pagal kiekvieno kišenę, pardavėjai jus supažindins su senienų istorija ir nusiderėję kainą galėsite įsigyti nuostabių gaminių, kurie ne tik pagyvins jūsų namus, bet ir suteiks autentiškumo.


Portobello turgus Londone

Kur: Portobello Road, Notting Hill, London W11 1LJ

Turgus dirba: I-III ir V-VI 8.00 – 18.30, IV iki 13.00.

Geriausia diena apsilankyti – šeštadienis.

Metro: Ladbroke Grove

Broadway turgus

Broadway turgus Hackney rajone yra skonių ir kultūrų kaleidoskopas: turguje pūpsantys kioskai, parduotuvės, kavinės ir restoranai siūlo geriausią maistą ir originaliausių rūbų asortimentą Londone. Turgavietėje siūlomos prekės iš vietos ūkininkų, menininkų bei amatininkų. Čia rasite pačių įvairiausių maisto ingredientų, dovanų, taip pat baldų ir gausybę išskirtinių interjero detalių. Verta pabrėžti, siūlomų maisto produktų kainos – tokios pačios, kaip ir prekybos centruose, o kokybė – ženkliai geresnė! Apsilankymas jaukiame Broadway turgelyje – nuostabiai praleista šeštadienio popietė.

Kur: Broadway Market, London E8 4PH

Turgus dirba: VI nuo 9.00 iki 17.00

Metro: Bethnal Green