Taip pat skaitykite: Kinijos gidas „žaliems“

Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Tai trečias pagal dydį gėlavandenis Kinijos ežeras (po Pojanhu ir Duntinhu). Dėl klimato pokyčių, kai kauriais skaičiavimais Taihu ilgainiui gali tapti ir antru pagal dydį gelavandeniu šalies ežeru, juo labiau kad ilgus metus didžiausiais laikyti kiti du Kinijos gėlo vandens telkiniai lėtai sūrėja.

Taihu ežeras labai seklus, vidutinis jo gylis 2 m. Krantai daug kur statūs, skardingi. Taihu yra apie 90 salų (šis skaičius nuolat kinta tiek dėl sezoniškumo, tiek dėl klimato kaitos), dalyje jų įrengtos šventyklos.

Taihu susidarė meteorito krateryje, tačiau Jangzdės vandeniu užsipildė tik holoceno laikotarpiu. Ežeras sujungtas su Didžiuoju Kinijos kanalu - dėka to laivyba ežere ilgainiui darosi tik intensyvesnė.

Kaip ir žvejyba. Dėl sparčios Taihu pakrančių urbanizacijos ir industrializacijos ežero vanduo užsiteršė, vyksta dumblių žydėjimas. Ilgainiui Kinijos valdžia imasi vis aktyvesnių priemonių kovodama su deguonies trūkumo ežero vandenyje (itin ryškiai pasireiškiančiu arčiau didžiųjų miestų ir gyvenviečių) apraiškomis - ežere vis intensyviau valomi dumbliai, vis daugiau dėmesio skiriama natūralios ežero ekosistemos išsaugojimui.

Dalintis
Nuomonės