Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Vis dėlto, jei esate patyręs keliautojas arba pakankamai sumanus turistas, tokio piktnaudžiavimo galite nesunkiai išvengti. Mes jums padėsime tai padaryti, pateikdami dešimties dalykų sąrašą. Prisiminkite kiekvieną jo punktą - taip tikrai žinosite, ko Barselonoje reikia vengti labiausiai.

1. Pavojingos vietos

Sutemus senamiestyje, ypač Barri Gotic ir El Raval kvartaluose venkite tuščių gatvių. Jos traukia vagis, paprastai veikiančius grupėmis. Kišenvagiai aktyviausi tarp 21 val. ir vidurnakčio, kai gatvėse vaikšto beveik tik turistai. Pavojingos ir ryto valandos (3-6), kai užsidaro barai ir klubai.
La Rambla, Barselona (Ispanija)

2. Per brangios odos krautuvės

Venkite brangių odos parduotuvių La Rambloje ir aplink. Oda dažnai nekokybiška, o kainos didelės. Turizmo informacijos centre pasiimkite sąrašą patvirtintų odos parduotuvių ar apsilankykite pripažintose.

3. La Ramblos suktybės

Nesusiviliokite stalo žaidimais šioje alėjoje. Jiems vadovauja įgudęs sukčius. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad lemia sėkmė. Taip tik užmigdomas budrumas. Aplink jus susispietusi drąsinanti minia yra vaidinantys bendrininkai. Iš pradžių turbūt laimėsite, bet greitai laimė nusigręš ir nueisite gerokai palengvėjusia pinigine. Venkite ir čigonų, siūlančių pirkti gėles ir tuo pat metu ištraukiančių piniginę!
La Rambla, Barselona (Ispanija)

4. Per brangūs valgiai

Plėšikiški turistiniai restoranai su terasomis rikiuojasi La Rambloje. Dauguma šių užkandinių aptarnauja tik turistus, plėšdami kosmines kainas už vidutiniškus valgius. Šoninėse gatvelėse rasite geresnių patiekalų kur kas padoresne kaina.
La Rambla, Barselona (Ispanija)

5. Minios

Išvenkite minių ir begalinių eilių prie populiarių miesto įžymybių apsilankydami ankstyvą rytą, kai jos atsidaro arba į dienos pabaigą, valandą ar dvi prieš uždarymą. Paplūdimiai vasarą apytuščiai darbo dienų popietėmis.

6. Valiutos keitimas

Venkite valiutų keityklų La Rambloje, Katalonijos aikštėje ir kitose turistų lankomose vietose. Jose komisiniai didesni nei bankuose. Jei skelbiama, kad komisinių nėra, vadinasi, keitimo kursas prastas.

7. Neatrodykite kaip turistas

Kameras laikykite paslėptas, nedemonstruokite stambių banknotų ir nesegėkite vertingų papuošalų. Skaitydami vadovą ar naršydami žemėlapyje, viena akimi stebėkite savo daiktus.
La Rambla, Barselona (Ispanija)

8. Eismas

Venkite transporto spūsčių 10-13 val. ir 16-19 val. Biurų darbuotojai 14-16 val. pietauja, o tai reiškia, kad gatvės šiuo laiku sausakimšos. Venkite važiuoti iš miesto penktadienio vakarą, ypač vasarą. Geriausias laikas išvažiuoti - po 10 val. ryto.

9. Rugpjūtis

Rugpjūtį dauguma įstaigų užsidaro, vietiniai dingsta atostogų, miestas prisipildo lankytojų. Nedirba daug restoranų, barų, parduotuvių ir net kai kurios lankytinos vietos; nėra vietinių bruzdesio, tad rugpjūtis Barselonoje turi savų trūkumų. Šiuo laikotarpiu visada iš anksto teiraukitės darbo valandų.

10. Pirmadienio ekskursijos

Pagrindiniai muziejai pirmadieniais neveikia, įskaitant Pikaso muziejų ir MNAC. Pasitikrinkite darbo laikus.

Šis tekstas - AnneLise Sorensen ir Ryano Chandlerio kelionių vadovo „TOP 10 Barselona“ ištrauka. Pirmasis leidimas - Departure Lounge, Londonas. Lietuvių kalba vadovą išleido leidykla „Alma Littera“.

Patogią, keliautojui subalansuoto formato spausdintą viso gido versiją galite užsisakyti čia.

Dalintis
Nuomonės