Vasaros sezono įkarštyje, nuo š.m. birželio 23 d. iki rugpjūčio 10 d. „Finnair“ Helsinkio maršrutą pastiprins dar 5 papildomais skrydžiais.

Skrydžių į Helsinkį pasiūlymų ieškokite čia.

„Ypač vertiname tokius ilgamečius Vilniaus oro uosto partnerius, kaip „Finnair“. Oro linijos ne tik puikiai patenkina verslo segmento tiesioginių kelionių į Suomiją poreikį, bet ir suteikia galimybę TVOU keleiviams iš Helsinkio keliauti patogiais jungiamaisiais skrydžiais į Aziją, Tolimuosius Rytus bei Šiaurės Ameriką. Aviakompanija „Finnair“ dėl geografiškai ypač patogios savo bazės Helsinkio oro uoste yra vienas parankiausių vežėjų Azijos kryptimis Europoje. Tuo tarpu Helsinkio oro uosto patikimumą atspindi ir tas faktas, kad pernai metais nepaisant galimų sudėtingų oro sąlygų žiemos metu jis buvo uždarytas tik vieną kartą vos kelių valandų laikotarpiui. Džiaugiamės drauge galėdami minėti dvidešimties metų partnerystės sukaktį ir tikime išlikti partneriais dar dvigubai tiek“, - kalbėjo TVOU generalinis direktorius Gediminas Almantas.

„Skaičiuojame, jog praėjusiais metais „Finnair“ keleivių maršrutai iš Vilniaus driekėsi ne tik į Suomiją, bet ir į 56 pasaulio šalis 6 žemynuose, įskaitant Australiją ir Afriką. Po Suomijos mūsų populiariausių maršrutų eilėje rikiuojasi Kinija, Tailandas, Indija ir Jungtinės Amerikos Valstijos. Džiaugiamės ilgamete vertinga partneryste su Vilniaus oro uostu ir galimybe atverti pasaulį Lietuvos keleiviams“, - teigė „Finnair“ pardavimų vadovas Lietuvai Arūnas Skuja. „Be to, turiu pastebėti, jog Vilniaus krypties populiarumas ypač auga atvykstamojo turizmo keleivių iš JAV, Skandinavijos, Japonijos bei Ispanijos tarpe“, - teigė jis.

Aviakompanija „Finnair“ tiesioginius skrydžius iš TVOU pradėjo 1994 m. vasarą po daugiau negu penkių dešimtmečių pertraukos. 1938 m. „Finnair“, tuo metu veikusi „Aero Oy“ vardu, vykdė skrydžius į Kauną, buvusius oro maršruto Helsinkis-Talinas-Ryga-Kaunas-Karaliaučius-Berlynas dalimi. Prasidėjus Antrajam pasauliniam karui šis maršrutas nutrūko ir nebebuvo atkurtas. Šiandien „Finnair“ Vilnių ir Helsinkį jungiantys skrydžiai yra vykdomi orlaiviais Embraer E70, E90 bei ATR 72.

Šiuo metu „Finnair“ siūlo itin greitus ir patogius jungiamuosius skrydžius iš Vilniaus per Helsinkį į penkis Kinijos miestus – Pekiną, Šanchajų, Honkongą, Čongčingą ir Sianą (Xi‘an), bei dažniausiai visoje Europoje (17 kartų per savaitę) vykdo reisus į Bankoką. Ateinančią žiemą „Finnair“ taip pat planuoja vykdyti reguliariuosius skrydžius į populiarius Tailando kurortus Puketą ir Krabį.