Nudistų paplūdimiai pradėjo dygti aplink Viduržemio jūrą ir Prancūzijos Atlanto vandenyno pakrantėse tik XX amžiaus viduryje. Dieve, palaimink Prancūziją! Čia rasite dešimt pačių geriausių nudistų paplūdimių visame pasaulyje, kuriuos tokiais išrinko patys keliautojai ir žinoma, rūbų netoleruojantys natūralistai.

10. Ocho Rios, Jamaika

Jamaika tikrai savyje turi kažką ypatingo. Nors sakoma, kad Hedonism II kurortas idealiai tinka viengungiams, būtų tikrai per drąsu tvirtinti, kad Ocho Rios paplūdimys skirtas poroms.

Keliauk į Jamaiką su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Šioje vietoje rasite privačių salų ir visko, ko tik galėtumėte tikėtis iš paplūdimio. Tiesiog nepamirškite pasiimti rūbų, kadangi didelėje kurorto dalyje visgi egzistuoja dress kodas.

9. Mažasis paplūdimys, Maui, Havajai

Keliauk į Maui su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Sakoma, kad Havajai išsiskiria tuo, jog nors oficialiai nuogam degintis saulėje uždrausta, į šį įstatymą pro pirštus galima pažiūrėti Mažajame paplūdimyje, kur neoficialiai galima rinktis ir Ievos kostiumą. Nors garantuotai būsite neišpasakytai užsiėmę stebėdami poilsiautojų apvalumus, užsukite pasižvalgyti ir į vietinio menininko Dr. Leisure suvenyrinius paveikslus.

8. Hauloverio paplūdimys, Florida

Keliauk į Floridą su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Floridos ir Kanados gyventojai dažnai sutinka europiečių šiame valdžios prižiūrimame paplūdimyje, kur galima laisvai pasirinkti, ar norite dėvėti maudymosi kostiumėlį, ar ne. Šis paplūdimys taip pat turi profesionalius gelbėtojus, jei netyčia ištiktų infarktas pamačius tiek nuogybės vienoje vietoje... Hauloverio paplūdimį rasite pusiaukelėje tarp Majamio paplūdimio ir Holivudo (Floridoje, žinoma).

7. Praia do Pihno, Cambori, Brazilija

Nors nudistų paplūdimiai čia ir ne ant kiekvieno kampo, būtina Braziliją įtraukti į top sąrašą dėl paplūdimių grožio. Čia nudistams skirtų vietų atsirado visai neseniai – pirmasis toks teisėtas Pihno paplūdimys atidarytas 1987- aisiais Santa Katarinoje (pietuose).

Keliauk į Camborį su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Verta įsidėmėti tik tai, kad nors daugelyje nudistų paplūdimių galima sakyti rūbams taip arba ne, čia žmonės beveik išvien sako „ne“...

6. Raudonasis paplūdimys, Kreta, Graikija

Apsidžiaugsite sužinoję, kad čia galėsite būti nuogi beveik visur ir visada, išskyrus, žinoma, valgomajame. Atvirkščiai nei kitose vietose, laukinis Kretos kraštovaizdis nusėtas skardžiais, mielais vasarnamiais, skaidrutėliu vandeniu ir senovės Graikijos griuvėsiais fone.

Keliauk į Kretą su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Taigi, tai žymiai daugiau nei apsilankymas paplūdimyje, kadangi senoviniai Kretos urvai ir turtinga istorija tikrai sužadins kiekvieno keliautojo vaizduotę. Pasilikite daugiau laiko, kad suspėtumėte pamatyti viską.

5. Red, White and Blue paplūdimys, Santa Kruzas, Kalfornija

Šis paplūdimys galėtų tapti jūsų mėgstamiausiu dėl daugelio priežasčių. Santa Kruze žmonės labai plačių pažiūrų, tačiau šis paplūdimys – privatus, todėl čia galima daryti ką nori tol, kol gerbiate kitus.

Keliauk į Kaliforniją su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Kitas geras dalykas tas, kad Kalifornijos gyventojams labai rūpi gamtosauga, todėl bus gera lauke pasistatyti palapinę ir stovyklauti po žvaigždėmis.

4. Wreck paplūdimys, Vankuveris, Kanada

Šis paplūdimys driekiasi per 5 kilometrus ir visiems turi pasiūlyti tai, ko jie ieško. Tik apsvaigę nuo nuogybės nepamirškite nueiti iki prekiautojų eilės nusipirkti poros suvenyrų – grįžę namo tikrai norėsite prisiminti šią vietą.

Keliauk į Vankuverį su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

3. Samurajaus paplūdimys, Australija

Keliauk į šį Australijos kampelį su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Turėtume padėkoti australams už patį sportiškiausią nudistų paplūdimį pasaulyje. Tai neabejotinai susiję su faktu, kad kiekvieną lapkritį čia vyksta nuogalių Olimpinės žaidynės (nejuokaujame), kur žaidėjai rungtyniauja deglo perdavimo estafetėje ar banglenčių varžybose visiškai nuogi. Žinoma, jei vykstate tiesiog ramiai paatostogauti, neplanuokite kelionės čia lapkritį...

2. Hedonism paplūdimys, Negrilis, Jamaika

Keliauk į Jamaiką su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Niekas geriau nepatenkins jūsų slapčiausių troškimų nei kelionė į Negrilį. Hedonism nėra tik nudistų paplūdimys, tai neištirti linksmybių tyrai tiek poroms, tiek vienišiams. Sakoma, jog tai, kas musulmonams yra Meka, greičiausiai viengungiams atstoja Hedonism paplūdimys...

1. Montalivet paplūdimys, Prancūzija

Turbūt numanėte, kad pirmoji sąraše atsidurs būtent Prancūzija. Daugelis teigia, kad Le Centre Helio Montalivet ir yra ta vieta, kur prasidėjo tarptautinis natūralistų judėjimas. Šis kurortas gyvuoja jau nuo 5-ojo dešimtmečio, kai Prancūzijos Atlanto pakrantė pagaliau suteikė legalią ir saugią vietą degintis nudistams. Atvykite čia stovyklauti ir pajuskite laukinio gyvenimo grožį bei nepamirškite, kad tai taip pat puiki vieta atostogauti šeimoms.

Keliauk į Le Centre Helio Montalivet su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.