Maisto ruošos tradicijos ir paslaptys – viena stipriausių Kinijos kultūros pusių, o norint pajusti tikrąjį šalies skonį geriausia iš pagrindinių gatvių smukti į mažesniąsias, kuriose plastmasinėse kėdėse įsitaisę ir nė žodžio jokia kita kalba nemokantys vietiniai valgo čia pat, ant šaligatvio, kepamą maistą.

Dažniausias Kinijos gatvės maisto vagonėliuose sutinkamas vaizdas – ištisi stalai, nukrauti pačiai įvairiausias vėrinukais: ant medinių iešmelių suverti įvairiausios mėsos gabaliukai, piršto ilgio paukščiukai, tofu sūris, mažieji aštuonkojai, kalmarai, įvairios salotos bei daržovės. Susirinkęs kalną tokių iešmelių, atiduodi juos iškepti čia pat stovinčiame grilyje ar nedidelėje krosnelėje, o prieš viską atgaudamas, pamatai savo kepinius paskęstančius kelių skirtingų rūšių prieskonių debesyse.

Greta stovinčių prekeivių stalai nukrauti didžiulėmis vonelėmis, kuriose tebekvėpuoja pačių įvairiausių geldelių ir kriauklelių moliuskai ir kiti jokia kalba neįvardijami jūros gyviai. Tokiose gatvelėse neoninių hieroglifų šviesoje sėdintys kinai vienus patiekalus ant stalo vis keičia kitais, daininga kalba dalindamiesi paskutinėmis naujienomis, ir su šypsena palydintys kiekvieną lėkštę bei iešmą fotografuojančius užsieniečius.

Daugiau įspūdžių – nuotraukų galerijoje ir video reportaže.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)