Taip pat skaitykite:

Sunku rasti savaitgalį, kada didžiulės sportinės ištvermės reikalaujančios varžybos nevyktų ir Lietuvoje. Nepaisant to, iš Baltijos šalių su didžiausiu sporto turistų srautu susiduria Estija – vien Talino maratone kasmet dalyvauja turistai iš visų pasaulio žemynų, išskyrus Antarktidą.

Pasaulio Top 50-uke

Nuo 1913 metų organizuojamas Talino bėgimo maratonas Estijoje yra pelnęs vieno kokybiškiausių sporto renginių vardą pasaulyje. Išbandyti save čia ryžtasi bėgikai iš Kenijos, Etiopijos, JAV, Kanados, Australijos, Vokietijos, Maroko, Japonijos, Brazilijos ir daugelio kitų.

Bėgikai vertina ne tik puikią Talino maratono trasą, bet ir itin kokybišką organizatorių darbą ir gausų būrį sirgalių. Įdomu tai, kad šiame maratone palaikyti bėgikų kiekvienais metais sugužėja beveik pusė Talino gyventojų. Jie kiekvieną bėgiką pasitinka gausiomis ovacijomis, užvedančia muzika, šokėjų pasirodymais ir kitomis atrakcijomis. Talino maratonas šiemet vyks rugsėjo 14 dieną, čia planuojama sulaukti daugiau nei 25 tūkst. dalyvių iš 43 pasaulio šalių.
Tarmo Haud

Mažasis Niujorko maratonas

Viename seniausių ir kartu moderniausių Estijos miestų – Rakverėje, įsikūrusiame 100 km nuo Talino, kiekvieną rugpjūtį organizuojamas vienas vaizdingiausių bėgimo pusmaratonių šalyje. Čia, kaip ir žymiajame Niujorko maratone, bėgimo trasa driekiasi palei didžiąsias miesto įžymybes: bėgikai aplanko XVI a. Livonijos ordino statytą Rakverės pilį, miesto simboliu tapusį 7 metrų ilgio ir 7 tonų svorio bulių, garsųjį teatrą – tarptautinio teatro festivalio „Baltoscandal“ pradininką ir daugelį kitų.

Po tokio pažintinio bėgimo visų laukia oficialus vakarėlis Rakverės Teatre ir pramogos viename iš SPA vandens parkų. Šiemet Rakverės bėgimas vyks rugpjūčio 16-osios naktį. Tai vienintelis maratonas Estijoje, prasidedantis nusileidus saulei.
Tarmo Haud

Atrakcija – bėgimas palei Rusijos sieną

Narva yra labiausiai į rytus nutolęs miestas Europoje. Čia vienintelė vieta Estijoje, kur kiekvienas gali žvilgtelėti į kaimyninę Rusiją ar net niekieno netrukdomas bėgti palei jos sieną. Birželio 15 dieną čia organizuojamas energingasis bėgimas, kurio metu sporto aistruoliai demonstruos ištvermę įveikdami nuo 7 iki 21,1 kilometrų. Šiemet bėgimas Narvoje tapo miesto šventės dalimi, tad bėgikai galės įsilieti į pakilią miesto mugės, viduramžių dirbtuvių ir koncertų kuriamą nuotaiką.

Pažinčių maratonas Hiumos saloje

Jei niekada nebėgote maratone, jums gali patikti bėgimas Hiumos saloje. Ši sala ne tik garsėja pasakiška gamta, bet ir labiausiai atsipalaidavusių bėgikų draugija. Čia retas varžosi dėl greičiausiojo rezultato, priešingai – bėgimo metu čia skamba pokštai ir mezgasi pažintys. Kai kurie Hiumos salos bėgikai į maratoną atsineša net užrašų knygutę, kurioje pasižymi patikusio bėgiko numerį. Artimiausias bėgimas šioje saloje vyks jau birželio 7 dieną.