110
Kitas

„Planet Baobab”, Gveta, Botsvana

Štai dešimt pačių įspūdingiausių viešbučių ir hostelių visame pasaulyje pagal „Lonely Planet“ kelionių tinklapio autorius ir redaktorius. Taigi pirmyn, išsirinkite vietą, kuri įkvėptų jus keliauti dar 2014-aisiais!

1. „Mihir Garh“, Radžasthanas, Indija

„Mihir Garh“ yra visiškai nuo civilizacijos izoliuoti prabangūs apartamentai Thar dykumos viduryje, netoli Jodpuro (Jodhpur) miesto. Pastatas panašus į milžinišką smėlio pilį, iš tolo keliautojus pasitinkančią lyg pasakiškas miražas.

Keliauk į Radžistaną su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Tačiau taip vadinamoji „saulės tvirtovė“ yra visiškai tikra, nors ir nebuvo taip paprasta šį sumanymą įgyvendinti– prireikė 150 darbininkų, kad per dvejus metus pastatytų tai, ką pastato savininkas vadina „svajonės išsipildymu“. Panašu, kad finansiniai sumetimai čia vaidina tik antraeilį vaidmenį, juo labiau, kad savininkas pasirinko įrengti tik 9 didžiulius (ir itin ekstravagantiškus) poilsio kambarius.

Prabanga čia nėra pagrindinis akcentas, kadangi mintis užvaldo keistas įsivaizdavimas, jog kažkas jus įsileido į savo svajonių pasaulį. Čia viskas originalu - nuo židinio, suformuoto iš karvių mėšlo ir molio, iki įmantrių arkliuko formos užuolaidų laikiklių.

Apsistoję „Mihir Garh“ tikrai nestokosite autentikos: užapvalinti kambarių kampai primena vietinės genties Bishnoi trobeles, Indijos nacionalinis paukštis povas vėduoja savo brangakmeniais puoštą uodegą vienoje iš pastato freskų ar spygauja tarp akacijų medžių lauke. Taip pat ypatingą įspūdį daro ir Radžasthano regiono gražuolė, pavaizduota freskoje pakeliui į „Mihir Garh“ apartamentus..

„Tikrai nedaug viešbučių pasižymi tokiu originalumu. „Mihir Garh“ – tai ne tik unikali vieta apsistoti, tai Radžasthano regiono ir būtent Jodpuro miesto meno ir architektūros tradicijų pavyzdys.“ - James Kay.

110
Kitas

„Planet Baobab”, Gveta, Botsvana