Apie ketinimus branginti vizą Egipto Turizmo ministerija pirmą kartą paskelbė 2013 m. spalį. Sprendimas buvo nukeltas 2014 m. vasariui ir dabar įgyvendinamas nuo gegužės 1 dienos.

Kol kas vis dar galioja tvarka, leidžianti apsilankyti Sinajaus pusiasalyje (kuriame įsikūręs ir Šarm El Šeicho kurortas), vizos neturintiems asmenims, jeigu šie atvyko čia oro transportu (nusileidžiant Taba arba Šarm El Šeicho oro uostose). Į turistų, kurie neįsigijo Egipto turistinės vizos vykimui į Šarm El Šeicho kurortą ir neketina buvimo kurorte metu vykti už Šarm El Šeicho kurorto ribų, atvykimo oro uoste pasų kontrolės metu pasą privalo būti įdėtas spaudas „Sinai Only", kuris suteikia teisę būti Šarm El Šeicho kurorte ne ilgiau kaip 15 dienų.

Viršijus 15 dienų buvimo Šarm El Šeicho kurorte trukmę, išvykstant mokama 153 Egipto svarų (apie 60 litų - priklausomai nuo valiutos keitimo kurso) dydžio bauda. Svarbu tai, kad turistai su spaudu pase "Sinai Only" (neturintys Egipto turistinės vizos) negali vykti už Šarm El Šeicho kurorto ribų ir keliauti po Egiptą. Tas pats galioja ir plaukiantiems nardyti į atvirą jūrą, kadangi tokiu atveju faktiškai atsiduriate už Sinajaus pusiasalio ribų.