Skrydžiai į Amsterdamą vyks kasdien, ryte. Pasipildęs skrydžių žemėlapis keleiviams suteiks dar daugiau galimybių jungiamaisiais skrydžiais per Amsterdamą keliauti po visą pasaulį.

„Man tikrai malonu, kad ir vėl turėsime tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Šipolio oro uostų. Esu tikras, kad tai prisidės prie mūsų šalių ekonominių ir kultūrinių ryšių stiprinimo“, – sako Kornelis Spaans, Nyderlandų Ambasadorius Lietuvoje.

„Mes savo keleiviams pažadėjome, kad Amsterdamas mūsų žemėlapyje bus, ir štai – po pusmečio jau galite įsigyti bilietus į Nyderlandų sostinę“, – sako „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus. Jis priduria, kad Amsterdamo maršrutas užpildo didelę „skylę“ Vilniaus oro uosto tiesioginių skrydžių žemėlapyje ir plečia Lietuvos pasiekiamumą iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Amsterdamo Šipolio oro uostas yra didžiausias oro uostas Nyderlanduose ir vienas svarbiausių oro uostų Europoje bei pasaulyje. Jis užima ketvirtą poziciją tarp judriausių oro uostų Europoje, šešioliktą – pasaulyje.

Keliautojams Amsterdamo Šipolio oro uostas – puiki vieta tęsti kelionę į tolimesnius kraštus, todėl šią kryptį turėtų įvertinti keleiviai, ieškantys patogių jungiamųjų skrydžių. Per Šipolio oro uostą bus galima pasiekti 133 miestus 66 šalyse. Be to, iš Amsterdamo lengvai pasiekiami ir kiti Olandijos bei kaimyninių šalių miestai.

Iš Vilniaus į Amsterdamą lėktuvas kils 7 val., o iš Amsterdamo į Vilnių – 9.05 val., skrydžio trukmė 2 val. 20 min. Iš viso šiuose skrydžiuose per mėnesį bus pasiūlyta apie 5000 vietų keleiviams. Skrydžiai bus vykdomi 86 vietų „Embraer 175“ orlaiviu.

Prekyba bilietais į Amsterdamą jau prasidėjo, bilietų kainos nuo 212 Lt. Juos įsigyti galima „Air Lituanica“ interneto svetainėje www.airlituanica.com arba kitose skrydžių paieškos sistemose, kelionių agentūrose.

Iš Lietuvos sostinės oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ taip pat skrenda į Berlyną, Briuselį, Prahą, Miuncheną, Paryžių, Taliną, o vasaros sezono metu vykdys skrydžius į Geteborgą, Malmę ir Bilundą.