Keliauk į Malaiziją su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Kiek pavaikščioję po Melaką, nakvynę susiradome spalvingame kinų kvartale. Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas Melakos miestas nors ir turistinis, mums pasirodė gražus ir jaukus, todėl nutarėme jame pasilikti keletui dienų ir apžiūrėti jį geriau. Iki vidurnakčio šurmuliuojančiame sename kinų kvartale ragavome trinto ledo desertus, o naktinis pasivaikščiojimas po gražiai apšviestą senamiestį leido mums pasigrožėti miestu be turistų.

Bebūnant Melakoje iš draugų gavome latvio Aleksej ir rusės Tais šeimos kontaktus, kurie jau kelis metus gyvena Kuala Lumpūre. Pora iš karto maloniai pakvietė pas juos apsistoti, todėl nusprendėme nepraleisti šios progos ir apžiūrėti sostinę. Alksej ir Tais nemažai keliavę, abu fotografai, todėl labai greitai radome bendrą kalbą, o diskusijos įvairiomis temomis kiekvieną dieną užsitęsdavo gerokai po vidurnakčio.

Tik atvykę į Kuala Lumpūrą pajutome, kad tai kosmopolitiškas ir naujų technologijų miestas. Čia stūkso daugybė modernių dangoraižių, virš gatvių nutiestais viadukais važinėja užprogramuoti traukiniai be vairuotojų, o visai šalia džiunglėse laksto laukinės beždžionės, varanai ir kitokie egzotiški gyviai.

Labiausiai Kuala Lumpūro mieste mus domino bokštai dvyniai Petronas. Šie 451,9 m aukščio dangoraižiai iki 2004 metų buvo tituluojami aukščiausiu pasaulio pastatu.

Galingas bet grakštus plieno ir stiklo statinys diena žavi savo aukščiu, o naktį įspūdingai sušvinta specialaus apšvietimo dėka. Stovėdami prie jo užvertę galvas i viršų, pasijutome tokie mažyčiai...

Pirmo etapo pabaiga

Beveik metus išklajojus po pasaulį, viešėdami Kuala Lumpūre gana spontaniškai nutarėme grįžti namo. Mūsų galvose kirba nemažai idėjų, kurios gimė kelyje ir buvo kelionėje sutiktų žmonių padrąsintos. Jas įgyvendinti mums pasirodė geriausia Lietuvoje.

Prižadame, kad mūsų nuotykiai čia dar nesibaigia! Savo blogą tęsime, todėl tie, kam įdomios kelionės ir nuotykiai, galės skaityti mus ir toliau!