Keliauk į Tunisą su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Nuo pat 70-ųjų, kai čia buvo susuktas pirmas legendinio kino epo filmas, atokiame dykumos pakraštyje pastatytas miestelis tapo didžiuliu smalsuolių iš viso pasaulio traukos objektu - žinoma, labiausiai prie to prisidėjo netrukus paplitusio „Žvaigždžių karų“ kulto sukurtas kino entuziastų ir fantastikos mylėtojų judėjimas.
Mos Espa, „Žvaigždžių karai“
„Žemiškasis Tatuinas“ tuo metu sulaukė tokio keliautojų populiarumo, kad filmavimui skirtoje gyvenvietėje ilgainiui netgi įsikūrė viešbutis. Visgi, šiandien šalies valdžia baiminasi, kad istoriniu tapęs Mos Espa miestas gali būti prarastas amžiams. To priežastis - vis aktyviau šiame regione pasireiškiantis dykumėjimas, dėl kurio gyvenvietei iškilo kaip niekad reali grėsmė.

Tarsi to būtų negana, Mos Espa gali būti išstumtas ir iš varžybų dėl galimybės palikti savo indelį „Žvaigždžių karų“ istorijoje ir ateityje. Gandai apie tai, kad septintoji šio kino epo dalis bus filmuojama Abu Dabyje ilgainui įgauna vis svaresnį pagrindą.

Šių įvykių šviesoje Tuniso valdžia netgi sukūrė „Indiegogo“ paskyrą, kurios pagalba siekia surinkti 45 tūkst. dolerių, būtinų Mos Espa išsaugojimui ir žinios apie jį paskleidimą ateities kartoms tuo atveju, jeigu „Žvaigždžių karų“ filmavimo komanda čia nebesugrįš niekada.