Ypač atsakingi keliautojai su savimi gabena nemažą vaistų vaistinėlę, kuri gali tapti ir nesusipratimų priežastimi.

Daugiau straipsnių skaitykite portale Perpasauli.lt

Rankiniame bagaže galima vežtis nedidelius asmeniniam vartojimui skirtų nereceptinių ir receptinių vaistų kiekius, pavyzdžiui, vaistų nuo skausmo, karščiavimo, virškinimo sutrikimų, maliarijos ar kontraceptinių tablečių. Jie turėtų būti supakuoti originalioje pakuotėje, kokioje vaistus pirkote vaistinėje.

Jei vaistinėlėje gabenate receptinius vaistus, rekomenduojame turėti ir jų receptus, išrašytus keliaujančio asmens vardu, arba vaistų pasą.

P.S. Insulinas laikomas kelionės metu gyvybiškai svarbiu skystu medikamentu ir neskaičiuojamas į rankiniame bagaže vežamus skysčius 100 ml indeliuose.

Narkotinius ar psichotropinius vaistus vežtis tik asmeniniam vartojimui sveikatos priežiūros tikslais, informuojama toptravel.lt.

Narkotiniai vaistai - kurių sudėtyje yra: buprenorfino, fentanilio, metadono, morfino, petidino, tramadolio.

Vykstant į Šengeno valstybę narkotinių vaistų vežtis galima ne ilgesniam nei 30 dienų laikotarpiui, o vykstant ne į Šengeno valstybę – ne ilgesniam nei 15 dienų laikotarpiui.

Psichotropinių vaistų galima vežtis ne ilgesniam nei 30 dienų laikotarpiui.

Psichotropiniai vaistai - kurių sudėtyje yra: alprazolamo, bromazepamo, chlordiazepoksido, diazepamo, estazolamo, klonazepamo, klorazepato, kodeino didesnės dozės, fenobarbitalio, lorazepamo, medazepamo, midazolamo, oksazepamo, nitrazepamo, pentazocino, temazepamo, tetrazepamo, triazolamo, zolpidemo.

Dalintis
Nuomonės