15
Kitas

Komanda

Tai - Šarūnas ir Donatas Zigmantai, Juras Jorudas ir Danguolė Bičkūnienė, visi ne kartą ir dalyvavę, ir vadovavę ekspedicijoms ir kopimams sudėtingais maršrutais, kartu keliaujantys jau daugelį metų.

Prie jų prisijungė Juozas Stankūnas, Vidas Kriaučiūnas ir Mindaugas Varnas, patyrę keliautojai, bent po kartą įkopę į viršūnes virš 7000 m.

Kalnuose alpinistų tyko begalė pavojų bei netikėtumų - visus keliautojų įspūdžius nuo šiol rasite Perpasauli.lt skaitytojams skirtame bloge.

Iš viso į Sisią Pangmą kops 7 lietuviai, o ekspedicijai vadovauja Šarūnas Zigmantas.
Sisia Pangma
Ekspedicija yra nedidelio biudžeto, nekomercinė. Ekspedicijos metu nebus samdomi šerpai, aukštuminiai porteriai, visas kopimas bus vykdomas ekspedicijos narių jėgomis. Viršunės šturmui neplanuojama naudoti papildomo deguonies, į šturminę stovyklą bus užneštas tik vienas deguonies balionas medicininiams tikslams.
Sisia Pangma
Sisia Pangma aukštis - 8013 m. Ši viršūnė priklauso Langtang Himal kalnų grandinei, yra į šiaurę nuo Nepalo sostinės Katmandu, pietinėje Tibeto pusėje, penki kilometrai nuo sienos su Nepalu. Sanskrito kalba Sisia Pangma reiškia „šventa vieta“.
Netoli šio kalno yra budistams šventas Kailašo kalnas. Pirmą kartą į Sisią Pangmą įkopė kiniečių ekspedicija vadovaujama Hsu Ching 1964 metais ir tai buvo paskutinis įveiktas aštuoniatūkstantininkas. 
Sisia Pangma
Kalnas tapo atviru tarptautinėms ekspedicijoms, tik po 1980 metų, pravėrus užsieniečiams duris į Tibetą. 2004-ais metais į Sisią Pangmą buvo suorganizuota lietuvių ekspedicija, kuriai vadovavo Saulius Vilius. Jos metu viršūnę pasiekė Mindaugas Leskauskas.
Sisia Pangma

Paprastai, ekspedicijos į Sisia Pangma prasideda Katmandu. Vykstama į Kodari miestelį kuris yra Tibeto/Kinijos sienos kirtimo punktas. Jį įveikus, kelios dienos skiriamos produktų apsipirkimui ir aklimatizacijai Nyalame (3750 m), po to visureigiais vykstama į bazinę stovyklą (5000 m), kur alpinistai prieš ekspediciją praleidžia keleta dienų aklimatizuodamiesi.

15
Kitas

Komanda