Druskininkiečiai ir kurorto svečiai kitą savaitgalį, balandžio 11-13 dienomis, kviečiami į Narcizų žydėjimo šventę, kur galės ne tik grožėtis pražydusiais ir svajingą aromatą skleidžiančiais narcizais, pasivaikščioti alėja, pasivaišinti nemokamai dalijama arbata, kava ir kakava, įsiamžinti žiedų jūros fone, bet ir pabuvoti XIX amžiaus Druskininkuose, į kuriuos nukels epochiniais kostiumais apsirengę aktoriai.

Penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. Druskininkų miesto muziejaus terasoje vyks gyvos muzikos koncertai, į kuriuos kviečiami visi norintys. Mažieji šventės dalyviai taip pat neliks nuskriausti – penktadienį nuo 17.00 val. parke vyks cirko artistų – žonglierių, klounų ir gimnastų – pasirodymai.

Vienoje gražiausių Druskininkų vietų – Vijūnėlės parke pirmieji 130 tūkstančių narcizų buvo pasodinti 2011 metų rudenį. Papildomi 90 tūkstančių narcizų sodinukų buvo pasodinti 2013 metų rudenį.

Sužydės ir sakuros

Pirmuosius žiedus parke krauna ir prieš dvejus metus pasodintos 20 sakurų, kurios yra pasodintos šalia pėsčiųjų ir dviratininkų tako tarp Druskonio ežero ir Vijūnėlės tvenkinio. Sakuros kurorte atsirado vieno žymiausių Lietuvos verslininkų B.Lubio našlės Lydos Lubienės iniciatyva, kuri ir padovanojo kurortui 20 sakurų. 


Sakuras - japoniškas vyšnias - parinko žinomas japoniškų sodų kūrėjas ir bonsų augintojas alytiškis Kęstutis Ptakauskas. Anot jo, specialiai buvo parinka Vokietijoje išauginta iki 40 laipsnių šalčiams atspari sakurų veislė. Metams bėgant japoniškų vyšnių laja išsiplės iki penkių metrų skersmens ir kiekvieną pavasarį vilios nepakartojamu rausvų žiedų reginiu, kuris ne tik džiugins akį, bet ir ramins sielą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)