Visų pirma, neverta pamiršti, kad Juodkrantė - viena universaliausių buriavimo vietų Lietuvoje. Čia aktyviai buriuojama jėgos aitvarais ir burlentėmis tiek marių, tiek jūros pusėje prie mažosios gelbėtojų stoties. Taip pat dėmesio vertas faktas, kad tam čia tinka visos vėjo kryptys.

Kultūros mylėtojai turėtų neaplenkti vietinės Dailės muziejaus parodų salės ir Juodkrantės parodų namų. O jeigu Jūsų širdžiai artimas ir lietuvių liaudies menas - būtinai aplankykite  Raganų kalną.

Vietinė kormoranų kolonija galėtų tapti atrakcija nebent tiems, kurie pajūryje nesilankė itin seniai, tačiau Garnių kalno apžvalgos aikštelė nepamirštamais vaizdais nudžiugins ir čia jau sugrįžtančius. Tuo tarpu netoli nuo miestelio esančios saugomos pilkosios kopos (nuo kurių kildinamas ir pačios Juodkrantės pavadinimas, kadangi iš kito marių kranto jos atrodė juodos, tuo tarpu pati Juodkrantė šiandien plyti ten, kur kitados buvo vietovė, vadinama Nuodėmių kaimu) - tikrai išskirtinis šio Kuršių nerijos kampelio traukos centras.