Keliauk į Izraelį su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių į Tel Avivą pasiūlymų ieškok čia.

Jeruzalėje porai dienų (būtų užtekę dienai, bet per šabą nedirba niekas, tai teko imti 2 dienoms) išsinuomojome mašinas ir išvykoms į pietus prie Negyvosios jūros ir prie Masados tvirtovės.
Kupranugaris
Keliai Izraelyje pavydėtinai geri, vairavimo kultūra nebloga, tai galima drąsiai nuomotis auto. Beje, kirtom Vakarų krantą su automobiliais, jokių problemų, net nestabdė ant sienos - kareiviai su automatais pasižvalgo ir tiek, praleidžia be problemų.
Automobiliai

Masada - tvirtovė, prieš šimtus metų įrengta plokščio kalno viršuje. Verta nuvažiuoti, tik apie 100 km nuo Jeruzalės:

Nuo Masados tvirtovės kalno matosi Negyvoji jūra:

Masadoje ir pakeliui į ją:

Negyvosios jūro pakraštys nuo Masados. Kitame krante - jau Jordanas:

Vaizdas nuo vieno iš Masados bokštelių:

Toks paplūdimys prie Negyvosios jūros - norėjome nemokamo, gavome. Priėjimas nepatogus, o nuo druskos visi akmenys apsinešę aštriomis atbrailomis, tai į juos lengvai apsipjaustėm kojas, o tada jau žaizdas graužė druskingas vanduo - žodžiu, pasiimkit kažkokius batus, su kuriais galėtumėt maudytis, sutaupysite nervų.

Plūduriuoti Negyvoje jūroje iškėlus kojas - įdomi, bet ne tokia labai maloni patirtis. Mums nepasisekė, kad buvo bangos, be to kranto akmenys aštrūs, tai greitai pradėjo graužti žaizdas, o jei į akis pakliūva vanduo, atrodo, kad išdegs. Pabandėme ir greitai išmovėme iš jūros lauk.

Stoviniuojam kažkur Vakarų Krante - prieš važiuojant į Izraelį buvo kilę klausimų, ar apskritai per jį galima važiuoti mašina, bet jokių problemų nebuvo - yra patikrinimo punktai įvažiuojant ir išvažiuojant, kuriuose automatais ginkluoti kareiviai praleidžia automobilius praktiškai nestabdydami.