Skrydžių į Gruziją pasiūlymų ieškok čia.

Savarankiškiems keliautojams aplikacija „Kelionė į Gruzijąpasidaryk pats!” leis sužinoti pagrindinę informaciją apie šią šalį, jos regionus, nacionalinę virtuvę, įdomiausius objektus, pasiūlys išbandyti jau parengtus maršrutus skirtingai kelionės trukmei bei leis interaktyvių žemėlapių pagalba susiplanuoti unikalų savo atostogų maršrutą.

M. Siruso nuotr.

Aplikacija patalpinta socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Borjomi Lietuva“ - jų bei Gruzijos ambasados Lietuvoje pastangomis ši programėlė ir buvo sukurta.

„Mes labai tikimės, kad „Borjomi“ komandos ir Gruzijos ambasados Lietuvoje pastangomis sukurta kelionių aplikacija bus naudinga ir informatyvi. Šis įrankis suteikia galimybę susiplanuoti savo maršrutą vienoje seniausių ir žavingiausių turizmo krypčių pasaulyje“, – teigia nepaprastoji ir įgaliotoji Gruzijos ambasadorė Lietuvai Khatuna Salukvadze.
Gruzija

Į tris dalis – „Sužinok“, „Išbandyk“ ir „Susiplanuok“ – suskaidyta aplikacija padės nuo pat kelionės planavimo pradžių, pasiūlydama šaltinius, kur ir kaip ieškoti skrydžių bilietų, nakvynės, kaip keliauti šalies viduje, kokiame regione ką aplankyti, kokius nacionalinius gruzinų patiekalus paragauti ir kur ieškoti daugiau informacijos.

Aplikacija papildyta fotografo ir keliautojo Martyno Siruso nuotraukomis, kuris Gruzijoje buvo jau X kartų. „Ir dar grįšiu, Gruzija tikrai iš tų šalių, į kurias keliones galima kartoti nebijant, kad pabos. Žmonių draugiškumas ir požiūris į lietuvius ten užburia, todėl šią šalį rekomenduoju visiems, kurie nori pabėgti nuo gana įprastų ir kartais nuobodokų europietiškų standartų, sutinku Europos Sąjungos šalyse.

Gruzija kitokia – gyvesnė, su aštresniais įspūdžiais ir greičiau besikeičianti. O kur dar gamta – vieną dieną gali kopinėti Kaukazo kalnuose, kitą – mirkti Juodojoje jūroje arba zulinti siauras Tbilisio senamiesčio gatveles“, – įspūdžiais dalinasi M. Sirusas.

Nemokamą internetinę aplikaciją „Kelionė į Gruziją – pasidaryk pats!” galima rasti adresu Borjomilietuva.lt. Tiesioginiai skrydžiai tarp Vilniaus ir antro pagal dydį Gruzijos miesto Kutaisio startuoja šio mėnesio pabaigoje.