Tuo tarpu „Volstryto vilko“ pėdomis sekantis entuziastai bando išsiaiškinti, kurios Martino Skorsezės filmavimams atrinktos vietos buvo atrastos vien dėl kinematografiškumo, o kurios - būtent tam, kad kuo detaliau pavaizduotu realius istorinius įvykius.

Keliauk į Niujorką su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Kadras iš filmo „Volstryto vilkas“

Pateikiame jums įdomiausias iš jų. Tas, kurios labiausiai vertos dėmesio tų, kurie yra pamiršę dėl Skorsezės kūrybos, ar DiCaprio talento, tiek , kuriuos natūraliai žavi turtinga istorija besididžiuojantys Niujorko kampeliai.

1. Nassau gatvė, priešais Niujorko vertybinių popierių biržą

Būtent šioje vietoje filme pavaizduotas Belfortas, išlipantis iš tipinio mėlynai-balto miesto autobuso ir traukiantis į Niujorko vertybinių popierių biržą. Ikoniškas šios Nassau gatvės atkarpos vaizdas šiandien asocijuojasi ne tik su Niujorko birža, tačiau ir su reportažais, pasakojančiais apie finansines recesijas, rinkų griūtį, teroristinius išpuolius ar „Volstryto okupacijos“ judėjimą.
Volstrytas, Niujorkas (JAV)

Mažai kas teprisimena, kad pats Volstryto pavadinimas ankstyvaisiais miesto istorijos tarpsniais referavo visai ne į vieną iš pasaulio finansinių centrų, o į karinį olandų įtvirtinimą, kuris niekada taip ir nebuvo visiškai užbaigtas.

2. Istorinis pastatas Brodvėjaus g. 120

AOP nuotr.

Jeigu tikėtumėme filmo scenarijumi, būtent čia jo siužeto rutuliojimosi metu buvo pakankamai ilgam laikui apsistojęs L. F. Rotšildas. Vis dėlto, paskutinis „oficialus“ L. F. Rotšildo adresas iš tikrųjų buvo Penktosios aveniu 666 namas. Dirbant kartu su Leonardu Hochstadteriu, Rotšildui teko įkurti Albert Loeb & Co. biurus Brodvėjaus g. 32, tad Brodvėjaus g. 120 Skorsezei atrodė pakankamai tinkama lokacija, atsižvelgiant į faktą, kad būtent šiame pastate beveik šimtmetį glaudėsi prabangiausi biurai visame mieste.

3. „Top of the Sixes“

Tolimaisiais, 1987-aisiais, pirmąją darbo dieną Rotšildo įmonės analitiko pareigose, Belfortas yra pakviečiamas jo boso Marko Hannos (jo vaidmenį „Volstryto vilke“ atlieka Matthew McConaughey) priešpiečių į prabangią viešojo maitinimo įstaigą, kuri filme nėra įvardijama. Eater skelbia, kad veikiausiai tai turėjo būti šiandien jau legenda (o faktiškai - istorija) tapęs „Windows of the World“ restoranas, kitados stebinęs įspūdinga Niujorko panorama turtingiausius senojo Pasaulio prekybos centro svečius.

Vis dėlto, iš tikrųjų, ši scena susuktaTop of the Sixes“, restorane, įsikūrusiame po jau minėto Penktosios aveniu 666 pastato stogu, kur savo biurą buvo įkūręs ir pakankamai svarbią vietą filmo scenarijuje užimantis Rotšildas.

AOP nuotr.

Šioje scenoje McConaughey trina savo krutinę ir tuoj pat ima švelniai ją daužyti, imituodamas kiek garsesnį nei „įprastas“ čepsėjimą. Kartu su tyliu dūzgimu tai - vienas mėgstamiausių aktoriaus „pratimų“, kurios jis kartoja prieš pasirodydamas filmavimo aikštelėje, neretai persikeliantis ir į „galutines“ filmų scenas. Pastebėję jį tai darantį ir šįsyk, DiCaprio ir Skorsezė nusprendė neatsisakyti šio McConaughey veiksmo ir „Volstryto vilko“ juostoje.

4. „Milan Luxury Condo“ pastatas

Pakilęs karjeros laiptais, Belfortas kartu su savo žmona persikrausto į prabangų viešbučio tipo butą 55-ojoje East gatvėje. Šie apartamentai, kuriuos galite išvysti „Volstryto vilke“, iš tikrųjų įsikūrę tarp Pirmosios ir Antrosios Niujorko aveniu ir taip pat yra tapę filmavimo aikštele toms serialo „Gossip Girl“ scenoms, kurių veiksmas vyko Van der Vūdseno bute.

AOP nuotr.

5. Rao restoranas

„Volstryto vilke“ Belfortas susitinka su savo privačiu detektyvu aptarti Strattono Oakmonto bylos tyrimo Rao restorane, esančiame 455 East gatvės 114-ajame name. Ši vieta egzistuoja ir šiandien ir garsėja tuo, kad „čia įžimybės susitinka“ pabendrauti su tikrais šių dienų mafiozais.
Rao restoranas, Niujorkas (JAV)

6. Belforto paplūdimo apartamentai

Šis šiuolaikiškas ir gana erdvus paplūdimio namukas - vieta, kurioje Belfortas pirmąsyk sutinka savo būsimą žmoną Naomi („Volstryto vilke“ jos vaidmenį atlieka Margot Robbie). Filmavimo aikštele Belforto paplūdimio namuko scenoms tapo Long Ailendo Sands Pointe įsikūrę aparamentai.
Kadras iš filmo „Volstryto vilkas“

Čia pastatyta (pseudo)feodalinio stiliaus pilaitė, vietinių vadinama Beikono bokštais (jie šiandien, deja, jau nugriauti) įkvėpė legendinio Didžiojo Getsbio kūrėją Fitžeraldą atvaizduoti savo romane pagrindinio veikėjo vilą būtent pagal jos prototipą - šis vėliau sėkmingai persikėlė ir į knygos ekranizacijas.

7. Belfordo vila

Strattono sekmės nešami, Belfortas kartu su žmona persikrausto į ištaigingus prabanga alsuojančius namus Long Ailende. Su šia vieta susijusių scenų filmavimas vyko viloje, esančioje Oyster Bėjuje, Chestnut Hill Drive 39.

Kaip teigia Redfin, tikrasis Betfordo namas buvo šiek tiek mažiau ekstravagantiškas, negu tas, kuris pavaizduotas kino juostoje. Vis dėlto, piguva šios nekilnojamojo turto investicijos nepavadinsi - 1991 metais Belfortas pardavė savo Long Ailendo vilą už pusantro milijono dolerių (šiandieniniais skaičiavimais - daugiau nei šešis milijonus litų).

8. „Naomi“ Pasaulio finansų centre

Su Belfortu susijusio tyrimo metu šis pakviečia detektyvą Patriką Denhamą į savo jachtą „Naomi“, prišvartuotą šalia Pasaulio finansų centro esančiame doke. Nors šiuo metu nustatyti tikslią istorinę šio susitikimo vieta būtų kebloka, aišku viena - vargu ar jis iš tikrųjų vyko tokioje kinematografiškai dėkingoje vietoje.

Christopher Penler / Shutterstock.com nuotr.

9. „Shalimar“ užkandinė

Atidarant savo nuosavą brokerių kontorą, Belfortas susitinka su savo artimais draugais ir potencialiais darbuotojais užkandinėje, užvadintoje „Kacandes Diner“ (šioje vietoje atsiskleidžia Skorsezės sentimentalumas, kadangi be jokios abejonės ši vieta pakrikštyta ilgamečio Skorsezės filmų gamybos komandos lyderės Georgijos Kacandes). Iš tikrųjų ši scena susukta užkandinėje „Shalimar“, įsikūrusioje Kvinse 63 Drive ir Austino gatvių sankryžoje.

10. Sraigtasparnių uostas 30-ojoje gatvėje
„Volstryto vilkas“

Vieta, kurioje Belfortas suimamas FTB agentų kino juostos pabaigoje - iki 2012 m. pabaigos veikęs heliportas, galiausiai uždarytas dėl draudimo vykdyti iš čia turistinius skrydžius sraigtasparniu ir... būtent dėl to pačiu laiku tapęs puikia filmavimo aikštele.