„Kelionių į Rumuniją siūloma labai nedaug, Lietuvos keliautojai jas renkasi retai, todėl galima teigti, jog lietuviai menkai pažįsta Rumuniją. Daugelis jų nedrįsta pasirinkti šios šalies pažintinėms atostogoms dėl daugelio Lietuvoje nusistovėjusių stereotipų apie ją“, - teigia „Baltic Tours Vilnius“ atstovė Akvilė Pranckevičiūtė.

Jai antrina ir Rumunijos turizmo informacijos centro atstovė Ruxandra Ana teigianti, kad kiekvienais metais turistų skaičius Rumunijoje auga, tačiau didžiosios dalies garsių ir vertų dėmesio Rumunijos vietų keliautojai dar nėra atradę.
Sausio 24–26 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančios tarptautinės turizmo, laisvalaikio ir sporto parodos „ADVENTUR 2014“ metu bus bandoma šią klaidą ištaisyti, nes pirmą kartą šioje parodoje bus pristatoma Rumunija. Šios šalies atstovai bandys paneigti nepagrįstus stereotipus, pristatyti svarbiausius, tačiau mažiausiai žinomus šalies turistinius objektus ir dalins patarimus, kaip pasiruošti prieš apsilankant vienoje iš mažiausiai atrastų Europos valstybių.
„Rumunija unikali tuo, kad joje susipina nuostabūs kraštovaizdžiai, kultūrų įvairovė ir jų puoselėjamas folkloras, tradicijos. Kelių valandų kelionė per šalį leis pamatyti visus šalies kraštutinumus: nuo Dunojaus deltos, iki viduramžių miestelių Transilvanijoje ir kunkuliuojančio Bukarešto gyvenimo“, - teigia R. Ana. Jos teigimu, dėl mažų turistų srautų kai kuriose šalies dalyse Rumunija gali tapti puikia išeitimi tiems, kuriems nusibodo turistų triukšmas ir masiškai apžiūrimos šalies vietos.
Šalies kelionių agentūrų specialistai teigia, kad pagrindiniais lankytini objektai yra Šiaurinės Moldavijos dekoruotos bažnyčios, Maramurešo medinės bažnyčios bei toje pačioje apskrityje esančios Linksmosios kapinės. Patys rumunai taip pat neatitrūksta nuo religinio paveldo objektų ir siūlo į kelionės maršrutą nepamiršti įtraukti ir Bukovinos vienuolynų. Lietuviai taip pat yra pamėgę viduramžių atmosfera bei įvairiais lankytinais objektais, ypač pilimis, garsėjančius Transilvanijos miestus Sibiu, Brašovą, Sigišoarą, Klužas-Napoką, Tirgu Murešą ir Mierkuria-Čuką.
„Į Rumuniją vertėtų keliauti vasarą, tačiau kelionių bilietus patartina įsigyti jau žiemą, kadangi šiuo laikotarpiu yra siūlomos nuolaidos. Lietuvos keliautojams ši šalis turėtų būti patraukli įspūdingo grožio gamta – kalnais, kurių Lietuvoje nepamatysime“, - pasakoja „Baltic Tours Vilnius“ atstovė.

Trečdalį šalies teritorijos užimantys kalnai tapo ne tik vasarą turistų lankoma vieta, siūlančia išbandyti jėgas kopiant į kalnus, pėsčiųjų ir dviračių žygiuose arba plaukiant plaustais. Pamažu Rumunijos Karpatus atranda ir žiemos sporto aistruoliai.

„Per pastaruosius dvidešimt metų Rumunijos turizmo infrastruktūra smarkiai pagerėjo: šalyje nuolat daugėja auksčiausius standartus atitinkančių apgyvendinimo ir nakvynės vietų, kaimo turizmo sodybų. 


Be to, alternatyvaus turizmo mėgėjams kasdien daugėja stovyklaviečių, gerėja senų būklė. Taigi šalis pasirengusi patenkinti kiekvieno svečio poreikius“, - teigia Rumunijos turizmo informacijos centro atstovė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)