Tačiau apsigyvenimas viešbutyje gali būti savotiškai ribojantis, nes jame nėra tos laisvės, kurią gali pasiūlyti kitos apgyvendinimo vietos. Be to, nakvynė viešbutyje yra pats brangiausias atostogavimo būdas, tad daugelis mūsų ieško alternatyvų, kad vis dar galėtumėme sau leisti paatostogauti. Štai keli būdai kaip per atostogas galite išsisukti be viešbučio:

Stovyklavimas

Stovyklavimas yra itin populiarus, nes tai puiki galimybė pasimėgauti tikra atostogų patirtimi – miegojimu po atviru dangumi. Daugelis stovyklaviečių yra puikiai įrengtos, su visais reikalingais patogumais, jos siūlo jums tobulą alternatyvą nakvynei viešbutyje. Stovyklaviečių įranga taip pat yra labai moderni, tad visi nepatogumai seniai dingo praeityje. Taigi, jei norite keliauti mašina, nesibaidykite stovyklaviečių.

Namų mainai

Yra begalė alternatyvų viešbučiams ir viena jų, kurios populiarumas itin išaugo per pastaruosius kelis dešimtmečius, yra namų mainai. Žmonės iš viso pasaulio keičiasi savo namais su kitais atostogautojais, taip gana akivaizdžiai sumažindami užjūrio atostogų kaštus. Tam sukurti internetiniai portalai, kuriuose galite užregistruoti savo namus, kuriuos per atostogas norite išmainyti į kitus namus. Vienas populiariausių puslapių, kurį galite išbandyti - homeexchange.com.

Socialinė žiniasklaida

Kaip mes anksčiau išgyvendavome be Facebook‘o? Jums tereikia parašyti Facebook‘e, kad ieškote vietelės, kur praleistumėte laiką su draugu, arba kad ieškote draugo draugo ar šeimos nario, ir galite suprasti, jog jums teks pratęsti kelionę, kad sugebėtumėte sustoti ir aplankyti visus emigravusius draugus, kurie gali jus priimti nakčiai ar dviem.

Kruizas jachta

Ar kada nors nesvaičiojote, ar kada galėtumėte sau leisti atostogauti prabangios jachtos denyje? Gal dabar to ir negalite sau leisti, tačiau jei vietiniame jachtos klube užregistruotumėte, jog ieškote vietos laive kaip įgulos narys, galite tapti komandos nariu, kuris dirba turtingai šeimai, leidžia laive laiką, prižiūri laivą ir keliauja aplink pasaulį, kol tai šeimai reikalingas laivas.

Kai kurie užsienyje jachtas turintys lietuviai renka įgulas kelionėms, trunkančioms kelias savaites. Jų kaina, lyginant su kelionių agentūrų siūlomais kelialapiais, nepalyginimai mažesnės, bet to, turėsite galimybę išvysti prabagiausius Europos jachtklubus.

Atostogos besidarbuojant ūkyje

Tai fantastiškas pasirinkimas, jei nesate nusiteikę prieš per atostogas padirbėti, susipurvinti rankas ir užsiimti smagia ūkine veikla. Galite užsiregistruoti puslapyje WWOOF.net, kuris pagelbės jums susisiekti su ūkininkais iš viso pasaulio, kurie ieško savanorių, padėsiančių jiems ūkyje. Už tai jums nemokės, tačiau jūsų gyvenamoji vieta ir maistas jums nieko nekainuos. Kam nakvoti viešbutyje, kai galite mėgautis grynu oru, sveika aplinka ir nuostabiu naminiu maistu.

Nuotykių atostogos

Keliavimas pėsčiomis, miegojimas po žvaigždėmis ar po kanoja, pasikabinus savo hamaką senovinių džiunglių tankmėje ir valgant žuvį, kurią pasigavote savo vakarienei prieš tai, kai leisitės į kitą savo kelionės nuotykį – ar tai neskamba kur kas įdomiau, nei nakvynė viešbutyje? Išnaudokite galimybę pabėgti nuo miesto aplinkos ir pasirinkite atostogas motinos gamtos apsuptyje.

Išnaudokite šeimos genealoginį medį

Nors kai kurie mūsų mieliau nakvotų viešbutyje, nei leistų laiką su šeimos nariais, vis tiek apsižvalgykite ir išsiaiškinkite, gal koks tolimas ar atvirkščiai, artimas, giminaitis apsigyveno kokioje nors įdomioje vietoje. Juk toks nemokamas apsigyvenimas kelioms savaitėms gali būti pagalba jūsų piniginei. Panagrinėję genealoginį medį, galite aptikti giminaičių tolimiausiuose kampeliuose, kuriuos visada norėjote aplankyti.

Jei jūs vis tiek pasirinksite nakvynę viešbutyje – nieko tokio. Bet ar verta dėl geresnės patalynės iššvaistyti pramogoms skirtus pinigus?

Viešbučių alternatyvos siūlo jums galimybę pačiam gaminti maistą, kas yra tikrai smagiau, nei nejaukus viešbučio restoranas, be to, tai puikus būdas pažinti vietinę kultūrą. Na, o koks iš šių būdų, padedančių išvengti viešbučio atostogų metu, jums patraukliausias? Galbūt žinote ir kitų?