Bene žymiausias yra 391 metro aukščio „CITIC Plaza“, kuris žydro dangaus fone atrodo permatomas.

„Didžiuoju D“ vadinamas Dalasas (JAV) yra svarbiausias iš šalies miestų, įsikūrusių ne vandenynų pakrantėse. Čia yra septyni pastatai, iškylantys į didesnį nei 200 metrų aukštį. Naktį miesto centras atrodo labai spalvingai.

San Franciskas (JAV) yra kompaktiškai išsidėstęs pusiasalyje, nors regione aplink yra daugybė mažesnių miestų ir miestelių. Jis yra antras pagal gyventojų tankumą šalies miestas (po Niujorko). San Francisko centre iš kitų dangoraižių išsiskiria architektūros klasika vadinama Transamerikos piramidė – viena iš trijų aukštesnių nei 200 metrų pastatų. Daugeliui yra pažįstamas Aukso vartų tiltas ir dešimtys kalnų, ant kurių išsidėstęs San Franciskas.

Jėzaus Atpirkėjo statula, iškilusi virš Rio de Žaneiro (Brazilija), neseniai buvo paskelbta vienu iš naujųjų pasaulio stebuklų. Jau ne vienus metus ji yra bene labiausiai atpažįstamas miesto simbolis. Rio de Žaneire puikiai dera gamtos stebuklai ir žmogaus rankų kūriniai.

„Aukso miestas“ Johanesburgas (Pietų Afrikos Respublika) yra didžiausias iš visų miestų, kurie yra pastatyti toli nuo didelio vandens telkinio. Trijų statinių aukštis viršija 200 metrų, jie yra aukščiausi visoje Afrikoje.

Hiustonas (JAV), turintis 14 pastatų, aukštesnių nei 200 metrų, yra svarbus uostas. Dangoraižių statybai čia netaikomi apribojimai, todėl jie kyla bet kurioje miesto vietoje. Hiūstone stovi aukščiausias JAV dangoraižis, pastatytas ne centrinėje miesto dalyje – Williams bokštas.

Melburnas (Australija) – modernus ir daugiakultūris miestas, kuriame yra dauguma aukščiausių šalies pastatų. Iš viso aštuonių statinių aukštis viršija 200 metrų. Mieste nuolat kyla nauji dangoraižiai.

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Barselonos „TOP 10“ vadovą!