Šiame straipsnyje aptarsime mūsų nuomone 10 įspūdingiausių Europos viešbučių – patikėkite, viešnagė juose neprailgsta niekam.

1. Viešbutis Plaza Athenee, Paryžius, Prancūzija

Vos keli viešbučiai visame pasaulyje yra tokie prašmatnūs kaip Plaza Athenee – aukso bei bronzos šešėliai bei prabangus viešbučio dizainas sukelia ypatingai prabangią atmosferą. Įsikūręs vienoje lankomiausių Paryžiaus gatvių, viešbutis buvo sukurtas daugiau nei prieš 100 metų – dar 1911. Viešbutis nuo pat pradžių buvo pateikiamas prabangiai, kas ir viliojo lankytojus.
Plaza Athenee, Paryžius (Prancūzija)
Verta paminėti, kad prabangus yra ne tik viešbučio dizainas, tačiau ir vaizdas pro langus – lankytojai gali žvelgti tiesiai į Eifelio bokštą. Viešbutis yra įsikūręs vienoje iš lankomiausių Paryžiaus gatvių, kuri yra, praktiškai, pačiame miesto centre, kas yra labai patogu.
Plaza Athenee, Paryžius (Prancūzija)

Viešbutyje yra aukščiausios klasės restoranas, kuriame dirbantys profesionalūs virtuvės šefai siūlo svečiams ypatingo maisto bei aukščiausios rūšies vynų. Taip pat, šalia viešbučio galima rasti įvairių barų, kurie atitinka kiekvieno skonį. Be to, galite aptikti tiek barų skirtų ramiam pasisėdėjimui, tiek tokių, kuriuose grojanti gyva muzika privers jus šokti.

2. Soho namai, Berlynas, Vokietija

Šis ypatingas viešbutis traukia vis daugiau lankytojų iš viso pasaulio. Kodėl? Soho namai turi visame pasaulyje garsų privatų klubą, kurio nariai gali gyventi šiame viešbutyje.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą
Vis dėlto, skirtingai nei kitų privačių klubų viešbučiai, šiame galima atrasti ir kambarių skirtų paprastiems žmonėms, tad daugelis tuo ir naudojasi – juk ne kiekvieną dieną atsiranda proga pasijausti kaip vieno iš garsiausių pasaulyje privačių klubų nariu.

3. Amigo viešbutis, Briuselis, Belgija

Amigo viešbutis po atnaujinimo darbų ganėtinai sparčiai tapo Belgijos viešbučių etalonu. Įsikūręs iš pirmo žvilgsnio ganėtinai paprastame pastate, viešbutis populiarumo susilaukia dėl nuostabios lokacijos. Amigo viešbutis yra vos keletas žingsnių nuo Briuselio centro.
Amigo, Briuselis, viešbutis
Šalia galima išvysti Didžiąją Briuselio aikštę, taip pat įdomios infrastruktūros pavyzdžių bei galybę parduotuvių. Nors viešbučio išorė ir nėra labai išsiskirianti iš pilkos įprastos pastatų masės, tačiau viešbučio vidus yra tikrai įdomus ir netradicinis. Čia galima rasti daugybę įvairiausių paveikslų, tarp kurių yra garsiausių Belgijos menininkų modernistinių darbų, kas žavi ir meno žinovus, ir eilinius turistus. Ypatingą džiaugsmą būdami šiame viešbutyje gali patirti tie žmonės, kurie naudojasi karališkaisiais apartamentais – jiems yra suteikiamas nemokamas maitinimas.
Amigo, Briuselis, viešbutis

Žinant tai, jog šis viešbutis teikia aukščiausios kokybės maistą, kuris atspindi itališkos virtuvės aukštybes, rinktis karališkus apartamentus tikrai verta. Vis dėlto, netgi renkantis paprastą kambarį, mėgautis šiuo pasaulinio lygio maistu vis vien yra įmanoma, nes jį tiekia viešbutyje įsikūręs restoranas.

4. Viešbutis „Miura“, Beskidų kalnai, Čekijos respublika

Kol vis daugiau žmonių pradeda užsiiminėti golfu, kol kas tik maža dalis išbando jį kalnuose. Tai padaryti galima Beskidžio kalnuose įsikūrusiame viešbutyje „Miura“. Vis dėlto, galimybė žaisti golfą yra niekis palyginti su kitais šio viešbučio privalumais.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą
Viešbutis pirmiausia stebina atvykusius svečius savo įspūdinga infrastruktūra: nuostabiai atrodantys pastatai, netradicinės dekoracijos bei plieninės David Černy skulptūros palieka tiesiog neišdildomą įspūdį. Nors ir gali atrodyti, jog šis viešbutis tinka tik meno mėgėjams, taip tikrai nėra – čia rasite ir spa, aukšto lygio restoraną, barą, taip pat galėsite džiaugtis ir nepamirštamais kalnų vaizdais.

5. Viešbutis „Belgraves“, Londonas, Anglija

Vien jau šio viešbučio priklausymas visame pasaulyje garsiai Thompsono viešbučių grupei leidžia jam atsidurti aukštose topų pozicijose. Vis dėlto, šis viešbutis vertas šio sąrašo ir ne tik dėl to. Pirmasis įspūdis apsilankius šiame viešbutyje – ypatingas jaukumas.

Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdąViešbutyje kiekviena detalė yra parinkta taip, kad svečias galėtų jaustis kaip namuose. Už visa tai reikėtų dėkoti dizainerei Tara‘i Bernerd, kuri šį viešbutį pavertė ne tik labai jaukiu, tačiau ir labai viliojančiu bei išskirtiniu. ,,Belgraves“ traukia lankytojus ne tik apsistoti, bet ir sugrįžti čia dar kartą.

6. „Mystique“, Santorini, Graikija

Pastatytas ant Santorini salos šlaito, ,,Mystique“ viešbutis yra tikras graikų rojus. Kiekvienas kambarys turi specialų balkoną, iš kurio vaizdas aprėpia visą jūrą. Vis dėlto, vaizdas bei puiki viešbučio įsikūrimo vieta nėra vieninteliai privalumai – viešbutyje galima rasti pilnai paruoštą vandens procedūrų kompleksą, pirtis.
Viešbutis „Mystique“, Santorini, Graikija

Taip pat viešbutyje yra ir restoranas bei baras, čia nuolatos groja įvairi muzika, kuri dažniausiai būna atliekama gyva – bandant atsipalaiduoti, tai yra tiesiog nuostabi kombinacija.

7. „La bandita“, Toskanai, Italija

Viešbutis sukurtas buvusio muzikanto, kuris visą gyvenimą svajojo sukurti nedidelį jaukų viešbutį. Tai jam pavyko – galbūt netgi geriau nei buvo tikėtasi, nes šis viešbutis yra išties puikus pasirinkimas, atitinkantis bet kokio kliento lūkesčius.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą
Nors iš išorės atrodo kaip paprastas, niekuo neišsiskiriantis pastatas, viešbučio vidaus interjeras gali priversti išsižioti netgi visko mačiusiuosius turistus.

8. „Aman Sveti Stefan“, Sveti Stefan sala, Juodkalnija

Oras, lankantis šiame viešbutyje, dažniausiai nėra labai šiltas. Vis dėlto, šilumos suteikia šio viešbučio prabanga. Vidaus interjeras yra išties įspūdingas ir žavintis.
Aman Sveti Stefan

„Aman Sveti Stefan“ viešbutis sudarytas iš 2 dalių: atnaujintos 15-o amžiaus tvirtovės, kurioje galima rasti net 50 kambarių svečiams, ir kita dalis – buvusi pajūrio atstovybė, kuri paversta į išties prabangius apartamentus, taip pat ir spa kompleksą bei daugybę kitų svečiams skirtų patogumų.

9. „Areias do Seixo“, A-dos Cunhados, Portugalija

Mažiau nei valanda nuo Lisabonos, apsuptas daugybės medžių bei jūros – taip, tai ,,Areias do Seixo“ viešbutis. Viešbutis išsiskiria savo stiliumi – šiomis dienomis vis populiaresnis viešbučių pasirinkimas stiliaus aspektu yra prabanga, nors šis viešbutis yra kiek paprastesnis.
„Areias do Seixo“, A-dos Cunhados, Portugalija

Tai nėra blogai, nes šioks toks paprastumas leidžia šiam viešbučiui būti žymiai jaukesniam. Tačiau, paprastumo šiame viešbutyje nėra per daug – jame galime rasti prabangų spa, aukščiausios klasės restoraną bei daugybę įvairiausių pramogų. Viską sudėjus, tai tiesiog nuostabus paprastumo bei prabangos derinys.

10. „B2 boutique hotel + spa“, Ciurichas, Šveicarija

Šis viešbutis yra tikras senovės architektūros lobynas. Šio viešbučio pastatas seniau buvo alaus darykla – jis pastatytas dar 1870 metais. Pastatas buvo atnaujintas jį ne tik sutvirtinant, tačiau ir pritaikant dabartinius standartus.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdąNepaisant to, senovės akcento šiame viešbutyje dar liko tikrai užtektinai, kad būtų galima pasijausti tarsi prieš šimtmetį gyvavusiems aukštuomenės ponams. Šiame viešbutyje, apart įprastų pramogų, galima rasti biblioteką, kurioje daugiau nei 33 000 knygų bei vyno rūsį, kuriame be aukščiausios rūšies vyno galima rasti ir senovinio alaus. Šis viešbutis jums leis prabangiai džiaugtis senovės palikimu.