15
Kitas

Ką pamatyti


Kaip ir daugelis Centrinės Europos miestų, tai miestas su audringa praeitimi, matęs daug smurto ir niokojimų. Prieš Antrąjį Pasaulinį karą Vroclavas (Vokietijoje vadinamas Breslau) buvo Vokietijos provincijos Prūsijos Žemutinės Silezijos sostinė.

Lenkija aneksavo, kai po karo Sovietai patraukė Vokietijos-Lenkijos sieną į vakarus link Oderio/Nysos linijos. Vroclavas buvo beveik visiškai sugriautas karo pabaigoje, kai Raudonoji Armija jėga skynėsi kelią į Vokietiją link Berlyno, kurį Hitleris buvo paskelbęs „Miestu tvirtove“. Tačiau jis buvo nuostabiai atkurtas, tad dabar gali būti vadinamas viena iš svarbiausių Lenkijos ir Centrinės Europos vietų. Kadangi Lenkija stengiasi kuo labiau integruotis į Europą, būtent dabar verta aplankyti Vroclavą, kol čia neatvyko turistų ordos (ir didesnės kainos).

Keliavimas mieste

Vroclavo centras puikiai apeinamas pėsčiomis, tačiau miestas turi ir puikią viešojo transporto sistemą, įgalinančią pasiekti priemiesčius ir už miesto esančias pramogas, kurioje yra 60 autobusų ir 25 tramvajų linijos. Pastaraisiais metais dideli Vroclavo apylinkių plotai buvo uždaryti dideliems kelių darbams. Dėl to atsirado daug apylankų ir kelionių iš ir į miestą laikai pailgėjo, ypatingai piko metu, o kelios tramvajų linijos buvo nukreiptos arba laikinai uždarytos.

15
Kitas

Ką pamatyti

Šaltinis
Kelionės
Dalintis
Nuomonės