Tačiau garsui apie šias vietas sklindant vis plačiau, kai kurie iš jų sparčiai tampa vis geriau pasiekiami dėl tobulėjančios infrastruktūros, kita vertus - šiek tiek mažėja galimybė atvykėliui pasijusti čia tikru atradėju. Tad paskubėkite apsilankyti čia dar iki tol, kol po šiais kriokliais neišsirikiavo minios turistų!

Anchelio krioklys

Anchelio krioklys, esantis Venesuelos Bolivaro provincijoje, išsiskiria ne tik tuo, kad yra pats aukščiausias pasaulio krioklys – 979 m aukščio – bet ir tuo, kad jame yra aukščiausia nenutraukiamo vandens kritimo pakopa. Po nedidelio maždaug 30 m kritimo nuo krioklio viršaus, vanduo krenta dar 820 m. nuo Auyan-Tepui (Velnio kalno) plokščiakalnio.
Anchelio krioklys, Venesuela
Šis krioklys 1933 metais buvo atsitiktinai „atrastas“ amerikiečio aviatoriaus Jimmie Crawford Angelo. Tuo metu aukščiausio pasaulio krioklio paieškos lakūno turbūt visiškai nedomino – pilotas Venesueloje ieškojo garsiųjų aukso rūdos kasyklų ir praskrido tiesiai virš krioklio. Nors iš tikrųjų krioklio atradėjas nėra žinomas, nes vietiniai gyventojai – Pemón gentis – jau žinojo apie krioklio egzistavimą.
Didžiausias pasaulyje Anchelio krioklys

Vietovės aplink krioklį išsiskiria savo gražumu – netoli plokščiakalnio auga begalės augalų ir gėlių, taip pat oranžinė ir geltonoji lantana, purpurinė Princesės gėlė, rožinė mimoza ir daugelis orchidėjų bei bromelijų rūšių. Krioklys turi įtakos netgi orams prie Auyan-Tepui. Dėl milžiniško vandens krentamo atstumo vėjas sukuria stiprius rūkus aplink plokščiakalnį, o su krentančiu vandeniu besimaišantis lietus gali sukurti papildomų krioklio „galūnių“.

Tugela krioklys, Pietų Afrika

Pietų Afrikos Kwazulu Natal regione esantis antras pagal aukštį pasaulyje Tugela krioklys yra 948 m aukščio. Jis sudarytas iš penkių atskirų pakopų, o ilgiausios vientiso vandens kritimo pakopos ilgis - 411 metrų. Tugela krioklys prasideda amfiteatrą primenančio Mont Aux Sources kalno viršūnėje. Tai yra ganėtinai siauras krioklys, kurio plotis  15 metrų, o vidutinis nubėgančio vandens tūris - 1,5 kubinio metro per sekundę.
Tugela krioklys, Pietų Afrikos Respublika

Tugelos krioklio viršūnę galima pasiekti po penkių valandų ėjimo nuo artimiausios aikštelės automobiliams, o apačia yra santykinai netoli – už 8 kilometrų – nuo karališkojo Natal nacionalinio parko kelio. Bet kuriame Pietų Afrikos viešbutyje jums suteiks informacijos apie tai, kaip nuvykti iki Tugelos ir parvykti atgal.

Cataratas las Tres Hermanas, Peru

Trečias pagal dydį krioklys pasaulyje - Trijų sesių krioklys (Cataratas las Tres Hermanas), esantis Peru Ayacucho regione. Apie jo egzistavimą sužinota tik fotografuojant kitą aukštą Peru krioklį - Catarata Parijaro (267 m).
Trijų seserų krioklys (Cataratas las Tres Hermanas)

Krioklys vadinamas Trijų sesių dėl to, kad jis sudarytas iš trijų pakopų. Dvi aukštesnės pakopos yra matomos iš oro, o vanduo krenta į vandens telkinį, iš kurio išbėga trečia vandens pakopa. Krioklys yra beveik visiškai apsuptas miškų, o medžiai aplink Trijų sesių krioklį siekia 30 metrų aukštį.

Krioklio aukštis - 914 metrų. Palyginimui, pastatas Burj Dubai yra tik 693 metrų aukščio.

Olo'upena krioklys, JAV

Ketvirtas pasaulyje pagal aukštį krioklys - Olo'upena. Aplankyti jį nėra taip jau paprasta, nes jis yra atokioje Havajų saloje Molokai. Dėl santykinio atskirtumo nuo civilizacijos Molokai yra vadinama „havajietiškiausia sala“.

Iš visų pusių milžiniškų kalnų apsuptas krioklys nėra labai sraunus – lyginant su kitais šiame sąraše esančiais kriokliais, juo nubėgančio vandens tūris yra labai mažas. Tačiau sraunumo stoką krioklys kompensuoja milžinišku aukščiu. 900 m aukščio krioklys yra kur kas aukštesnis už visus kitus JAV krioklius, o artimiausi jo konkurentai - Pu'uka'oku (840 m) ir Waihilau (792 m) kriokliai, taip pat esantys Havajuose.
Krioklys Havajuose

Olo'upena krioklys yra pakopinis ir dėl savo siaurumo tikriausiai būtų priskiriamas juostiniams kriokliams.

Yumbilla krioklys, Peru

Penktoje vietoje - Yumbilla krioklys, vienas iš naujausių Pietų Amerikos atradimų. Amazonės regione esančio krioklio aukštis vis dar ginčytinas – Peru Nacionalinis geografijos institutas (ING) nurodo 895,4 m aukštį, o kiti šaltiniai -bkiek mažesnį, 870 m aukštį. Bet kuriuo atveju, Yumbilla krioklys vis tiek aukštesnis už šeštoje vietoje esantį Vinnufossen, esantį Norvegijoje.
Yumbilla krioklys, Peru

Yumbilla - tai pakopinis krioklys su keturiomis didelėmis tiesaus vandens kritimo atkarpomis.