16
Kitas

Kaip keliauti

Oslas yra įsikūręs amfiteatrą primenančioje vietoje, miesto centras yra apačioje, netoli Oslo fiordo, o gyvenamosios zonos driekiasi nuo jo įkalnėn visomis kryptimis. Už gyvenamųjų zonų yra miškinga Marka sritis (Nordmarka, Østmarka, Lillomarka), pasižyminti gana nepaprasta flora ir fauna tokio dydžio miestui. Briedžiai yra įprastas dalykas (juos yra lengva pamatyti žiemą), o visa sostinė yra Norvegijos vilkų draustinio dalis (manoma, kad palikuonius vedanti pora apsigyveno Østmarka). Vis dėlto, baltųjų lokių Norvegijoje siaurąja prasme nėra, nors kai kurie taip gali galvoti dėl senų pasakojimų apie Norvegiją.

Oslo fiordas yra ežeras Skagerako įlankoje, besitęsiantis nuo Šiaurės jūros į krašto gilumą. Priešinga kryptimi fiordas driekiasi link Eresundo ir Baltijos jūros. Oslas turi įspūdingą salų archipelagą, kuris vasarą virsta miesto mėgstama laisvalaikio praleidimo vieta.

Rytuose vidinis miesto centras ribojasi su Oslo Centrine stotimi (Oslo S), vakaruose - su Karališkaisiais rūmais (Slottet), o pietuose - su pakrante (nuo Akershus tvirtovės iki Aker Brygge). Jis yra ganėtinai kompaktiškas ir jame yra patogu keliauti pėsčiomis.

Karl Johans vartai, didžia dalimi pėsčiųjų pagrindinė gatvė, jungianti Oslo S ir Karališkuosius rūmus, yra pagrindinė Oslo centro „arterija“. Vis dėlto, keliuose arti centro esančiuose rajonuose yra įdomių lankytinų vietų ir pramogų, taigi, norėdami pasižvalgyti, turėtumėte pasinaudoti visapusiška ir modernia miesto viešojo transporto sistema.

16
Kitas

Kaip keliauti

Šaltinis
Kelionės
Dalintis
Nuomonės