17
Kitas

Kaip keliauti

Visgi turistus labiausiai traukia galimybė apsilankyti šalyje, kurią vos tepalietė XXI a. pasaulis. Birmoje vyrauja senųjų Rytų dvasia, kur budizmo principų laikymasis vis dar yra gyvenimo būdas.

Sunkiaisiais laikais užsieniečio atvykimas čia galėjo ištuštinti arbatinę Mandalėjuje - toks buvo karinės chuntos, kuri valdė šalį beveik 50 metų, sukeltos baimės lygis. Nors dabar Birma tvirtina išsirinkusi civilinę vyriausybę, tai toli gražu nėra nuo priespaudos laisva šalis. Dauguma didelių „privačių“ verslų priklauso arba yra kontroliuojami kariškių ir jų bičiulių ir žmonės vis dar turi galvoti, ką šneka viešumoje.

Dabar skirtumas yra tas, kad birmiečiai viliasi, kad pokyčiai, kuriuos išgyveno, negali būti panaikinti: opozicijos lyderės Aung San Suu Kyi paleidimas iš kalėjimo; prieiga prie interneto, įskaitant ir vyriausybę kritikuojančiuose miestuose; šimtų tūkstančių Vakarų turistų su doleriais, skirtais išleisti vietos bendruomenėje, atvykimas.

Pirmą kartą šalyje besilankančiam kyla didelė chroniško šventyklų nuovargio grėsmė. Suplanuokite savo kelionę toliau nei pagrindinės turistų lankytinos vietos ir praleiskite laiką puikiuose tik medžių kaimuose, vietos arbatinėse ir mažų miestelių turguose, pažindami vienus žaviausių žmonių, kuriuos sutiksite kur nors pasaulyje.

17
Kitas

Kaip keliauti