16
Kitas

Kada vykti

Kodėl verta vykti?

Užtektų pasakyti tik tai - dėl šviesos. Būtent dėl to Algarvė yra fantastiška. Kas rytą atitraukti užuolaidas ir pamatyti žydrą dangų bei ryškią, energijos suteikiančią šviesą yra nuostabu, net ir po 11 čia pragyventų metų.

Tačiau čia rasite kur kas daugiau. Tai regionas, kupinas paslėptų malonumų, auksinių paplūdimių, įrėmintų nuostabiomis kalkakmenių uolomis, mažų paprastų restoranėlių, kur ką tik pagautos, ant grotelių iškeptos ir vietiniu alyvuogių aliejumi apipurkštos žuvies skonis jus vis sugrąžins atgal.

Jūra yra kitokio Algarvės gyvenimo sluoksnis, kuris taip pat yra artimas gamtai. Galite pamatyti į Atlantą ieškoti moliuskų ir vėžiagyvių brendančius vietinius ir visą pakrantę žvejų, kurie prekiauti išmoko iš savo tėvų, gaudančių kalmarus ir aštuonkojus, sardines ir tuną.

Apart tokio tikro gyvenimo atstovų aptiksite ir atostogautojų sluoksnį.

Algarvės centre ant jūros kranto stovintys viešbučiai atsiremia į uolas. Kai kurie jų yra patraukliai įsikūrę sodriuose soduose, pavyzdžiui, Vila Joya ar Vila Vita Parc (žr. viešbučius), kiti (neįtraukti į sąrašą) yra besieliai, tiesiog siaubingi.
Algarvė, Portugalija

Rytuose atrodo lyg laikas būtų sustojęs: ten yra nuostabūs, nedideli, autentiški svečių namai (Fazenda Nova, Vila Campina), o masinio turizmo banga, kuri nusirito beveik per visą Algarvę, nepalietė šio regiono, išsaugodama ramų kalkėmis baltintų kaimelių ir kamščiamedžių bei alyvmedžių giraičių kraštovaizdį.

Laukinė vakarų Algarvė pasidavė Atlanto galiai – čia karaliauja gamta, banglentės ir jūra, paukščių ir delfinų stebėjimas, vaikščiojimas uolėtais takeliais iš vienos apleistos smėlėtos įlankėlės į kitą. Pastaruoju metu čia padaugėjo puikių apgyvendinimo vietų (Martinhal Resort, Memmo Baleeira), kurios neužgožia gamtos.

Kad ir kurią Algarvės pusę pasirinksite, sutiksite draugiškus, malonius žmones, džiaugsitės nuostabiais vietiniais vynais (puikiomis kainomis) ir skaniu maistu - nuo šviežiausių žuvų iki vietinių prieskoniais pagardintų vytintų kumpių.

Apstatytose srityse, tokiose kaip Albufeira ar Vilamoura, vis dar yra nuostabių nestandartinių paplūdimių, tačiau norėdami geriau pažinti Algarvę ir suprasti, kas joje geriausia, geriau keliaukite į šalia esančias vietoves ir suderinsite visus puikių atostogų ingredientus bei pajusite vietinę atmosferą. Ar tik ne dėl to ir keliaujame?

16
Kitas

Kada vykti

Dalintis
Nuomonės