Gardo ežeras (Italija)

Nuostabus Gardo ežeras, išsidriekęs Alpių papėdėje – didžiausias Italijoje. Jo pietiniame krante gausu mielų viešbučių, namukų su terakotiniais stogais ir ramių paplūdimių. Šiaurinė, siaura ir ilga dalis primena fiordą dėl aplinkinių kalnagūbrių iki 2000 metrų. Ten aktyvų laisvalaikį mėgsta leisti dviratininkai. Iki Gardos galima nukakti iš Milano arba Venecijos: ežeras yra pusiaukelėje tarp šių dviejų miestų.

Gardo ežeras

Plitvicos ežerai (Kroatija)

16 smaragdinių ežerų, sujungtų vienas su kitu krioklių sistema, galėtų tapti puikia vieta kitos „Juros periodo parko“ dalies filmavimui. Įdomu tai, kad nauji kriokliai Plitvicos ežeruose atsiranda kiekvienais metais.

Viskas vyksta taip: nukritę medžių lapai ir šapai pasidengia vadinamaisiais „kreidiniais augalais“, kurie džiūdami suakmenėja ir virsta tvirtais dariniais, padengiančiais upes. Vanduo nuolat plauna tokias dambas ir susidaro nauji kriokliai. Nacionaliniame parke gausu įvairiausių gyvūnų, tarp jų – laukinių kačių ir net meškų!

Plitvice ežerai Kroatijoje

Baikalo ežeras (Rusija)

Giliausias ežeras pasaulyje (vidutinis gylis – 745 metrų) visai nusipelno būti ir vienu gražiausių. Manoma, kad Baikalo grožį be gausybės ant kranto susirinkusių turistų geriausia stebėti vasaros pradžioje. Šiuo metu Baikale nutirpsta ledas, ir lengvai galima pamatyti žieduotuosius ruonius ant plaukiančių ledo salų.

Baikalas

Anesi ežeras (Prancūzija)

Anesi – Prancūzijos Alpių širdis, nutolusi vos trisdešimt mylių nuo Ženevos. Ežeras idealiai tinka visoms poilsio formoms, pradedant nuo vestuvinių romantiškų ir baigiant ekstremaliomis – Anesi pamėgo viso pasaulio banglentininkai ir baidarininkai. Šio ežero krantuose švyti jaukių kavinukių ir restoranų langai, o kai kur pakrantėse pasislėpusios viduramžių pilys ir tvirtovės. Visai galimas daiktas, kad jums pavyks rasti ten ką nors ir iš senesnių laikų, juk Anesi yra daugiau nei aštuoniolika tūkstančių metų.

Anesi, Prancūzija

Medisono ežeras (Naujoji Zelandija)

Kitas šio ežero pavadinimas – Veidrodinis. Šis pavadinimas lengvai paaiškinamas – vandens telkinys atspindi dvi aukščiausias Naujosios Zelandijos viršukalnes – Kuko ir Tasmano kalnus. Geriausias laikas mėgautis šio ežero vaizdais – iškart po saulėtekio, kai tylūs ežero vandenys virsta idealiu veidrodiniu paviršiumi.

Kraterio ežeras (JAV)

Pats giliausias ežeras JAV susidarė daugiau nei prieš septynis tūkstančius metų, po Maunt Mazamo vulkano išsiveržimo. Ežerą supa tankus miškas ir aukštos uolos. Dabar Krateris – nacionalinio parko pietų Oregone centras. Parkas garsėja stulbinama gamta ir neįtikėtinais peizažais.

Peito ežeras (Kanada)

Šį sukrečiančio grožio ežerą dažnai galima išvysti peizažiniuose atvirukuose ir dėl jo žydrynės lengva suklysti, kad tai ne Kanada, o tropinis Bora Bora rojus. Pagrindinis Peito ypatumas – jo turkio spalva. Tirpstantys ledai nuplauna į ežerą kalnų uolienų daleles, kurios šviečiant saulei suteikia stulbinamą spalvinį efektą. Žvelgiant į ežerą iš viršaus nuo uolos, jo forma primena didžiulę šuns arba vilko galvą.

Atitlano ežeras (Gvatemala)

Šis ežeras išsidėstęs šalia trijų didingų vulkanų – Atitlano, Tolimano ir San Pedro. Išvertus iš majų kalbos, ežero pavadinimas verčiamas kaip „vieta, kur vaivorykštė semiasi spalvas“. Atitlanas atrodo įspūdingai iš bet kurio taško, ar tai būtų restoranėlis ant ežero kranto, ar žvejų valtelė, ar nedidelis kaimelis ant kalno. Pastaraisiais metais iš tamsiai mėlyno ežeras virsta melsvai žaliu. Specialistai kaltina dėl to dumblius, kurie žydi ištisus metus.

Loch-Lomondo ežeras (Škotija)

Didžiausio gėlavandenio Škotijos ežero ilgis – 24 mylios, plotis – 5 mylios. Romantiški Loch-Lomondo peizažai įkvėpė Valterį Skotą paversti apylinkes savo romanų veiksmo vieta. Ežere gausu salelių: kai kurios iš jų tokios nedidelės, kad potvynių metu jas padengia vanduo, kitos ganėtinai didelės, jose įrengti viešbučiai.

Nakuru ežeras (Kenija)

Neatremiamo mėlynumo vanduo ir už jos nusidriekiančios bekraštės prerijos sukuria neįtikėtiną Nakuru peizažą. Vis dėlto šis ežeras unikalus dėl visai kitos priežasties. Dumblių gausa ežere pritraukia daugybę flamingų. Milijonai šių paukščių sukuria rožinių ežero salų efektą. Įdomu tai, kad flamingai – vieni iš nedaugelio gyvūnų, kurie gali ramiai gyventi Nakuru, mat ežeras šarminis.

Nakuru ežeras - flamingų traukos vieta