Lietuvos etnokosmologijos muziejus yra pirmas tokio pobūdžio muziejus pasaulyje. Ekskursijos metu per požeminę muziejaus galeriją kylama aukštyn. Penkiose salėse yra pristatomi skirtingi žmogaus ryšiai su kosminiu pasauliu (senieji etniniai ryšiai, pasaulio matavimai, kalendoriai, astronomija, kosmonautika, nežemiškos gyvybės paieška, mūsų civilizacijos ateities galimybės).

Etnokosmologijos muziejuje galima pamatyti pačių įvairiausių Visatos vaizdų, išryškinančių mūsų planetos unikalumą, taip pat tolimiausias galaktikas. Siūloma pakilti į apžvalgos aikštelę, esančią 32 metrų aukštyje. Iš čia atsiveria įspūdingas vaizdas - matomi 6 ežerai, Labanoro girios panorama.

Naktinėje programoje naudojami 80cm ir 40cm skersmens teleskopai, demonstruojami 5 skirtingi naktinio dangaus objektai (Mėnulis, planetos, žvaigždės jų poros, spiečiai, ūkai, galaktikos). Gidas pristato stebimą objektą, o lankytojai turi galimybę gyvai pro teleskopą pasižiūrėti į dangaus kūną. Tai unikalūs stebėjimai, padedantys pajausti milžiniškus Visatos atstumus.

Lietuvos etnokosmologijos muziejus yra Molėtų rajone, netoli Kulionių kaimo, prie Želvos ežero, apie 70 km į šiaurę nuo Vilniaus. 70-ajame kelio Vilnius-Utena kilometre bus nuoroda į kairę - „Lietuvos etnokosmologijos muziejus“, pasukite ir važiuoti tiesiai.

Etnoskosmologijos muziejus naktį