14
Kitas

Kada vykti

Nuotykių ieškotojai čia ras nesutramdytų upių, pirmykščių atogrąžų miškų ir stulbinančių pakrančių vaizdų, o tuo tarpu patinginiauti mėgstantys mėgausis šviežiu prabangių namelių, šalto klimato vynuogių vyno ir iš koto verčiančios vietinės virtuvės derliumi. Dabar tasmaniškos jūros gėrybės (o ypač austrės, jūrinės ausinukės ir vaivorykštinis upėtakis) yra laikomos aukščiausios klasės eksporto preke.

Pasiklyskite katorgininkų suręstų pastatų griuvėsiuose Port Arture (Port Arthur) ar užburiančiuose Vyno taurės įlankos (Wineglass Bay) vaizduose. O jei dar pridėsime galimybę pamatyti delfinus, ruonius ir banginius, nevaržomai plaukiojančius jų gimtuose vandenyse, net neabejojame, jog Tasmanija ims atrodyti kaip rojaus kampelis, kuriam negalėsite atsispirti.

Be to, pagrindinė sala (aplink yra dar 334 salos) yra nuostabiai kompaktiška: nors tokio paties dydžio kaip Airija, joje ne toks intensyvus eismas, todėl nuo vieno salos galo iki kito nuvažiuosite vos per vieną dieną.

O dėka paties keisčiausio ir pasipiktinimus keliančio meno parodų centro „MONA“ (Museum of Old and New Art) atidarymo, pagaliau Tasmanijos, kaip „Obuolių salos“ įvaizdis ima blėsti. Važiuokite, kol Jūsų neaplenkė visas likęs pasaulis.

14
Kitas

Kada vykti

Dalintis
Nuomonės