Šiame kurorte 1936 m. įvyko IV žiemos olimpinės žaidynės, o dabar dažnai rengiamos šuolių su slidėmis nuo tramplino varžybos. Bendras visų trasų ilgis – 62 km. Iš jų – 10 km lengvų trasų (žalių ir mėlynų), 43 km – vidutinio sudėtingumo (raudonų) ir 9 km – sudėtingų (juodų) trasų.

Garmišo slidinėjimo regionas skirstomas į dvi zonas – Klasikinę Garmišo (Garmisch-Classic) ir Cūgšpicės (Zugspitze). Pirmoji zona yra Hauzbergo (Hausberg), Kreuzeko (Kreuzek) ir Alpšpicės (Alpspitze) kalnuose bei jų papėdėje, kur slidinėjama 0,700-2,050 km aukštyje. Alpšpicės (Alpspitze) kalno šlaite įrengta viena įdomiausių pasaulyje, 3,390 km ilgio greitojo nusileidimo trasų – Kandaharas (Kandahar), kuri tokia populiari, jog savaitgaliais ir švenčių dienomis prie keltuvų nusidriekia eilės. Šiame regione slidinėjama nuo lapkričio iki gegužės mėnesio.

Snieglentininkams turėtų patikti Cūgšpicės (Zugspitze) sniego parkas, kurio vakarinis šlaitas labai status, o rytiniame yra ledynas su 18 km įvairaus sudėtingumo trasų. Šis ledynas – vienintelė vieta Vokietijoje, kur slidinėti galima netgi vasarą.

Trasa istorinių vietų papėdėje

Pasienyje su Austrija įsikūrę 5 slidinėjimo kurortai: Berchtezgadeno (Berchtesgaden), Šionau prie Kionigsės (Schonau-am-Konigssee), Bišofsvyzeno (Bischofswiesenas), Marktšelenbergo (Marktschellenbergas) ir Ramzau (Ramsau). Nors kurortai yra nutolę vienas nuo kito, visuose galioja bendras slidinėjimo abonementas.

Šie kurortai mėgstami šeimų ir slidininkų, pirmenybę teikiančių ne stačioms viršukalnėms, bet žmonių neperkrautoms trasoms ir keltuvams, iš kurių matyti gražūs vaizdai. Bendras šių trasų ilgis – 57 km: lengvų trasų (žalių ir mėlynų) – 33 km, raudonų (vidutinio sudėtingumo) – 20 km, sudėtingų (juodų) – 4 km.

Kurortus galima suskirstyti ir pagal slidininkų pomėgius: patyrę stačių šlaitų užkariautojai mėgsta Jenner viršukalnėje įrengtas trasas, kuriose apstu „laukinių“ gilaus ir puraus sniego atkarpų; šeimos su vaikais renkasi Hochšvarceko (Hochschwarzecko) trasose, o slidinėjimo naujokams idealiai tiks 6 km trasa slėnyje tarp Rozfeldo (Rosfeld) ir Oberau keltuvų stočių. Pavargę nuo slidžių gali pralėkti rogučių trasa Obersalzburge, o atsipalaiduoti – terminiuose baseinuose Valcmano (Waltzmann) pirčių komplekse.

Nusprendę ne tik aktyviai leisti atostogas, bet ir praturtinti savo žinias, tiesiog slidinėdami galite prisiliesti prie istorijos, mat Berchtezgadeno (Berchtesgadeno) miestelis – buvusių nacių buveinių tinklas. Netoli miestelio – ir paties Adolfo Hitlerio namas „Berghof“ bei „Erelio lizdas“ (dar „Kelštaino namas“ arba „Akmeninės gerklės namas“) – viena mėgstamiausių fiurerio rezidencijų ir vadaviečių, įkurta Kelštaino (Kehlstein) viršūnėje (1,834 km), sunkiai prieinamoje vietoje.

Dabar jame įrengtas restoranas su puikia panorama į kalnus. Jį pasiekti galima per Berchtezgadeną (Berchtesgaden), autobusu ar automobiliu atvykus į Oberzalcbergą (Obersalzberg), o toliau – specialiu kalnų autobusiuku 6,5 km ilgio uolų keliu iki kalnų terasos, esančios 1,710 km aukštyje.

Iš čia 124 m tuneliu teks eiti į kalno gilumą iki lifto, kuris pakels 124 m aukštyn ir pristatys tiesiai į „Erelio lizdą“. Nenorintys gaišti laiko tokiai kelionei, bet vis tiek svajojantys bent akies krašteliu pamatyti blogio buveinę, gali tai padaryti tiesiog slidinėjimo trasoje.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)