13
Kitas

Kaip keliauti

Kaip Piero della Francesca freskos, taip ir dubenėlis ribollita sriubos, verdamos iš lapinių kopūstų ir patiekiamos su šviežiai spaustu alyvuogių aliejumi, perteikia regiono požiūrį – negailėjimą pakratyti kišenes dėl grožio ir kokybės. Kultūringas Toskanos tobulumas slypi „Brunello di Montalcino riserva“ butelyje už 200 litų, tačiau jį taip pat nesunkiai rasite regiono siūlomuose nemokamuose malonumuose, nuo tarsi ant drobių nutapytų kraštovaizdžių, iki pasinėrimo į karštųjų srovių maitinamas senovines akmens vonias mažuose, ant kalvos stūksančiuose ir siena apjuostuose miesteliuose.

Žinoma, tokių malonumų galite rasti visoje Italijoje, tačiau Toskanoje jų koncentracija viršija normas. Čia susijungia smarkus pasididžiavimas, detališkumas (alyvmedžių giraitės yra skrupulingai prižiūrimos, nors šiais laikais iš jų derliaus daug neuždirbsi, griežti namų statybos reglamentai siutina vasarnamių savininkus, tačiau tuo pačiu padeda išsaugoti toskanietišką Toskaną) ir nepretenzingas, žemiškas elgesys.

Toskana didžiuojasi nuostabia istorinių, meno kūriniais „prikimštų“ miestelių kolekcija – nuo Sienos iki Areco, Lukos, Pizos ir Kortonos, kuriuose yra daugiau nei pakankamai ką pamatyti, nuveikti, suvalgyti ir išgerti turint laisvą ilgą savaitgalį. Nuomuokitės vilas, apartamentus didžiuliuose vasarnamio tipo namuose užmiestyje, lovas nakvynės namuose (B&B - angl. bed and breakfast - tipo) ir kambarius jaukiuose miestelių viešbutukuose – regione vietų apsistoti daugiau, negu baravykų šileliuose.

13
Kitas

Kaip keliauti