14
Kitas

Prieš atvykstant

Kodėl verta čia keliauti?

Kai kurie keliauja į Kiniją pasigrožėti kranų pilnu horizontu, pažangiais architektūros projektais ir šalies meniniais laimėjimais. Jie turėtų keliauti į Šanchajaus finansų ir prekybos centrą, Pekino Olimpinių žaidynių kaimelį ir pagal gamyklą pavadintą sostinės šiuolaikinio meno rajoną „798“.

Kiti norės sužinoti daugiau apie Kinijos 5 tūkstančių metų senumo civilizaciją, apie kurią geriausiai galima sužinoti aplankant šalies muziejus ir paminklus, nuo pirmojo imperatoriaus Terracotta karių Xi’an‘e iki Pekino Uždraustojo miesto, kuris nuo Mingų dinastijos iki Qing dinastijos pabaigos buvo imperatoriškaisiais rūmais. Vis dėlto, turėkite omenyje, kad šios būtinos aplankyti vietos, įskaitant Pekino Vasaros rūmus ir Dangaus šventyklą, ir arčiausiai sostinės esančios Didžiosios Kinijos sienos dalys (ypač Badaling), dažnai yra perpildytos lankytojų.

Mėgstantiems nuotykius yra mažiau žinomos ir turistų perpildytos vietos, tokios kaip budistų olos Dunhuange, žavingos buvusios sostinės Luoyang ir Kaifeng bei didžioji Taklamakano dykuma tolimuosiuose šiaurės vakaruose. Keletas iš išskirtinių, bet mažiau turistų lankomų Kinijos muziejų yra: Shaanxi istorijos muziejus, Xi’an muziejus ir Han Yangling muziejus (visi trys yra Xi’an arba netoli jo), taip pat ir Zhejiang provincijos muziejus.

Kiniečiai lankosi Tiananmena aikštėje

Tie, kurie atvyksta norėdami akies krašteliu pažvelgti į kasdieninį gyvenimą, turėtų planuoti lėtesnę kelionę, skirdami laiko pasivaikščiojimams miesto gatvėmis ir parkų tyrinėjimams. Tai natūraliai nulems neplanuotus sustojimus - tarkime, Jūsų žvilgsnis netyčia sustos ties mėnulio formos vartų, vedančių į slyvų žiedų kiemus, slenksčiu, spontaniškai nuspręsite pasiklausyti gatvės muzikanto, grojančio įsimenančiu dvistygiu erhu, ar stebėti tvarkingas, mėlynai baltas uniformas dėvinčius vaikus važiuojant dviračiais į mokyklą.

Informaciją papildysime

14
Kitas

Prieš atvykstant