Net 72000 kv. metrų besitęsiančiame sode žydi daugiau nei 45 milijonai gėlių. Kaip teigiama oficialiame sodo tinklapyje, dauguma gėlių Persų įlankos regione sužydo pirmąjį kartą. „Stebuklų sodas“ puikuojasi spalvingomis gėlių arkomis ir mirgančiomis lysvėmis, ir pasak naujienų portalo gulfnews.com, pretenduoja pagerinti ilgiausios pasaulyje gėlių sienos rekordą ir taip patekti į Gineso rekordų knygą.

Abdel‘as Naser‘as Y. Rahal‘as iš landšafto įmonės „Akar“, parengusios sodo planus ir apželdinusios sklypą, teigia, kad šis sodas tarsi patvirtina, jog „įmanoma apželdinti dykumą protingai panaudojant nuotekų vandenį lašelinio drėkinimo būdu“.

Nors oficialiai sodas atsivėrė Valentino dieną, jis dar nėra baigtas. Kaip teigia CNN, čia dar planuojama atidaryti parduotuvių, restoranų ir daigyną bei medelyną.

Dubajaus Stebuklų sodas yra atviras nuo spalio iki gegužės, vartus užveria Dubajaus vasaros mėnesiams, kurių metu oras įkaista iki 40ºC, o atmosfera tampa itin drėgna arba labai sausa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)