Sunku apsakyti tą jausmą, kai gali akimis paglostyti tokius egzotiškus gyvūnėlius kaip lemūras, taryras ar tamarinas.

Tikriausiai kiekvienam gyvūnų mylėtojaui per kūną perbėga šiurpuliukai, kai išgirsta liūto riaumojimą, o aplinkui tik laukinė gamta, kurioje viskas gyva ir tikra, kur nėra nieko nenatūralaus, kur aidi nuostabiausių paukščių čiulbėjimas.

Ar nenuostabu stebėti, kaip gamtoje natūraliai užgimsta draugystė ar kaip kiekviena gyvybė kovoja dėl savo išlikimo? Juk laukinė gamta – tai pats tikriausias ir unikaliausias dalykas Žemėje, kuris taip vilioja gamtos mylėtojus.

Borneo sala

Borneo sala, priklausanti Indonezijai, Malaizijai ir Brunėjaus sultonatui, yra viena įdomiausių vietų gamtos mylėtojams Pietryčių Azijoje. Ši trečia pagal dydį pasaulio sala garsi biologine įvairove: čia aptinkama per 15 000 augalų, 600 paukščių, 220 žinduolių rūšių.

Saloje gyvena drambliai, leopardai, beždžionės, įvairių rūšių vėžliai. Bene labiausiai Borneo garsina orangutangai, gyvenantys salos drėgnuosiuose atogrąžų miškuose.

Raudonoji jūra, Egiptas

Spalvingas povandeninis pasaulis – viena iš Egipto kurortų, įsikūrusių prie Raudonosios jūros, vizitinių kortelių. Kadangi šios jūros vandens temperatūra nenukrinta žemiau +20°C, susidaro palanki terpė koraliniams rifams susidaryti.

Raudonojoje jūroje priskaičiuojama per 200 koralų ir daugiau nei 1100 žuvų rūšių. Koralai nusidriekę per 2000 km, o kai kurių iš jų amžius siekia apie 7000 metų.

Brazilija

Brazilija – tai šalis, kuri traukte traukia ne tik gamtos grožybėmis, bet ir gyvūnų įvairove. Šioje šalyje priskaičiuojama iki 600 rūšių žinduolių, dauguma iš jų – reti. Nuvykus į Braziliją galima pamatyti tapyrą (tai keistas gyvūnas, vienu metu panašus į antilopę ir kiaulę), skruzdėda (gyvūnas nepaprastai ilgu liežuviu).

Keliautojai, besižavintys kačių atstovėmis, galės akimis paglostyti pumą, panterą, žagutiriką. Tie, kurie neatsispiria mieliems bei trapiems gyvūnėliams, tūrėtų nuvykti į Brazilijos vakarus, kur gyvena Imperatoriškasis tamarinas. Tai – be galo mielos išvaizdos voverė – beždžionė, kuri tikriausiai nepaliks nė vieno abejingo.

Afrikos safaris

Safari pirmiausiai asocijuojasi su laukine gamta, savana, džiunglėmis, kalnais, karšta saule ir vėju. Tačiau labiausiai šis egzotinis pasaulio kampelis vilioja laukiniais, laisve nevaržomai besimėgaujančiais gyvūnais.
Liūtas (Asociatyvi nuotr.)

Tai tikriausiai nenuginčijamai pati nuostabiausia vieta, kuri padeda sukurti tobulą ryšį tarp žmogaus ir gamtos, stebėti ir žavėtis liūtais, leopardais, buivolais, drambliais, krokodilais, juodaisiais raganosiais ir kitais laukiniais gražuoliais. Pasaulyje yra nedaug tokių vietų, kur galima išvysti visus šiuos gyvūnus. Tai – Kenija, Tanzanija, Botsvana ir Pietų Afrikos Respublika.

Madagaskaras

Madagaskaras – kitaip “Gamtos lobių sala”, turinti daugiau nei 615 rūšių gyvūnų. Madagaskare kiekvienas gamtos mylėtojas atras savo kampelį. Sala garsėja nepaliestais ir natūraliais gamtos draustiniais: Berenty, Andasibia-Mantadia, Ranomafama ir begale kitų. Juose galėsite pasigrožėti unikalia salos fauna ir flora.

Čia gyvena lemūrai – tikriausiai neegzistuoja pasaulyje mielesnis sutvėrimas. Jie dainuoja stulbinančiai panašiai kaip banginiai. Taip pat Madagaskare ropoja briliantais spindintys driežai, fosos (plėšrūnai, pumos ir šuns hibridai) ir tūkstančiai kitų gyvūnų.

Saloje rengiami specialūs turai paukščių mylėtojams. Saloje taip pat galima pamatyti daugiau nei 1200 orchidėjų rūšių.

Galapagų salynai

Ši vieta dėl savo unikalios gyvūnijos ir augalijos įvairovės yra saugoma. Tik nedaugelis žino, kad net  penktadalio šiose vietose gyvenančių žuvų nerasime niekur kitur visame pasaulyje. Čia taip pat gyvena labai retų vėžlių rūšys, flamingai, ruoniai, Galapagų kormoranai ir kitų rūšių gyvūnai.
flamingas

Šiose salose galima grožėtis dinozaurų laikus primenančiomis iguanomis, dideliais ir įspūdingais vėžliais, smalsiais ir žaismingais ruoniais. Galapagų salynuose gyvena nuostabūs paukščiai, kurie neturi baimės sindromo, taigi yra linkę lestis paglostomi. Čia pamatysite ir dar daugelį gyvūnų, kurie yra nuostabūs ir verti žmogaus stebėjimo.

Rantamboro nacionalinis parkas, Indija

Viena geriausių vietų stebėti mūsų laukinės gamtos stebuklus – gyvūnus. Viso pasaulio keliautojai į Indiją traukia susitikti su džiunglių valdovu – tigru. Ši gamtos vieta yra labai dėkinga tigrų mylėtojams, kadangi daugelis jų pripratę prie automobiliuose sėdinčių žmonių, todėl dažnai pasirodo ir dienos metu.

Atvykėliai, kuriems itin pasisekė, yra net stebėję medžiojančius tigrus. Čia esantys sodrūs miškai ir dideli savanos plotai sukuria kur kas didesnį laukinės gamtos įspūdį.