Šią įspūdingą olą galima rasti Khao Sam Roi Yoto nacionaliniame parke. Iš jos atsiveria kvapą gniaužiantys paplūdimių, kalnų ir miškų vaizdai. Phraya Nakhono ola sudaryta iš dviejų ertmių. Abiejų skyrių viršus yra atviras, leisdamas į vidų patekti saulės spinduliams, kurie apšviečia olą, suteikdami jai mistiškumo.

Olos viduje tvyro tyli ir romi atmosfera, ypač tuo metu, kai joje nebūna daug lankytojų. Ties įėjimu į olą pirmajame skyriuje stovi informacinis stendas su žemėlapiu, kuriame pavaizduotas ertmių planas ir jose esančios įdomybės. Įžengus į olą, pirmajame skyriuje galima išvysti išdžiūvusį krioklį. Šioje ertmėje taip pat yra stalagmitų ir stalaktitų. Jie susidarę ir antroje ertmėje. Pagrindiniame skyriuje į kairę nuo įėjimo galima pamatyti garsiąją Kuha Karuhaso pavėsinę.

Kadangi abiejų ertmių viršus yra atviras, į vidų patenka ne tik saulės šviesa, bet ir lietaus vanduo, leisdamas čia augti krūmams ir medžiams. Vakarėjant olą staigiai apgaubia tamsa, todėl reikia laiku sugrįžti per kalną, kad spėtumėt įsėsti į laivą.

Kuha Karuhaso pavėsinė

Kuha Karuhaso pavėsinė

Phraya Nakhono olą labiausiai garsina pagrindiniame skyriuje esanti Kuha Karuhaso pavėsinė. Ji buvo pastatyta XIX a. karaliaus Chulalongkorno Didžiojo (Ramos V) vizito proga. Vėliau šioje oloje lankėsi ir karalius Prajadhipokas (Rama VII) bei dabartinis Tailando karalius Bhumibolas Adulyadejas (Rama IX).

Pagrindiniame olos skyriuje ant sienos galima išvysti tiek Ramos V, tiek Ramos VII parašus. Pavėsinę geriausia apžiūrėti anksti ryte, kai pro atvirą olos viršų patenka daugiausia šviesos. Kuha Karuhaso pavėsinės atvaizdą galima išvysti ir ant Prachuap Khiri Khano provincijos antspaudo.

Kuha Karuhaso pavėsinė
Kuha Karuhaso pavėsinė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)